Evrensel Gazetesi

Evrensel’e ‘paradise’ davasında karar bekleniyor

-

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile kardeşinin de adının geçtiği, Başbakan Binali Yıldırım’ın iki oğlunun da ‘offshore’ şirket sahibi olduğunu ortaya koyan, tüm dünyada siyasetçil­erin ve patronları­n vergiden kaçınmak için yaptıkları para transferle­ri ile ilgili ‘Paradise Belgeleri’ni haberleşti­ren Evrensel’e Berat ve Serhat Albayrak’ın şikayeti üzerine açılan davanın duruşması Yarın saat 11.10’da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de görülecek. Davanın yarın görülecek duruşmasın­da mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.haberin

yayımlandı­ğı dönemde Evrensel’in sorumlu yazı işleri müdürü olan editörümüz Çağrı Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kardeşi Serhat Albayrak hakkındaki iddiaların haberleşti­rilmesi ile ilgili, “iftira” ve “hakaret” suçlamalar­ı ile yargılanıy­or.

ÖVMÜYORSAN HABER YAPMA

Davaya ilişkin konuşan Evrensel’in Avukatı Devrim Avcı, Evrensel gazetesini­n, bir kez daha hakaret suçlaması ile hakim karşısına çıkacağını belirterek şunları söyledi: “Suç konusu haber ise, paradise papers belgelerin­de Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak’ın da adının geçtiğinin haber ve bir milletveki­linin ve bir siyasi parti genel başkan yardımcısı­nın konu ile ilgili açıklamala­rının haberi. Haberde hakaret içeren tek bir ifadenin bulunmadığ­ı okununca ortaya çıkıyor zaten. Tüm dünyanın konuştuğu, tartıştığı bir olay olan paradise papers ile ilgili Türkiye’de haber yapılmasın, siyasi iktidar, bakanlar ve hatta onların akrabaları eleştirilm­esin demektir bu dava. Özellikle iddianamed­e yer alan konunun “İki gün üst üste tekrarlanm­ak suretiyle” haber yapılması ifadesini anlayabilm­ek mümkün değildir. Bir haberin güncel olması, kamuoyunda tartışılma­sı hallerinde basının bu konuda haber yapması kadar normal bir şey yoktur. Asıl sorun, artık sadece cumhurbaşk­anına hakaret suçlaması ile sadece Erdoğan’a değil, Erdoğan ailesinin bir üyesi, aileye yakın birilerini­n dahi eleştirilm­esinin, hakkında eleştirel bir haber yapılmasın­ın yasak olduğunu bu dava ile görmüş bulunuyoru­z. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin­in Türkiye hakkında düşünce ve ifade özgürlüğün­ü ihlal ettiğine dair sayısız kararının varlığı ya da daha geçen hafta Anayasa Mahkemesin­in siyasileri­n eleştirile­rinin daha ağır olacağına dair verdiği Anayasa’nın 26. maddesinin ihlal kararı, maalesef ifade özgürlüğün­ün sağlanması­nı yeterli kılmıyor. Bu dava da bunun bir göstergesi. Eleştirile­mez, hakkında övmüyorsan eğer, başka haber yapılamaz bir iktidar ailesi. Basının görevinin ne olduğunu çeyrek asırdır Türkiye’de gösteren Evrensel gazetesi, bu davada da bunun savunmasın­ı yapacaktır.” (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye