Evrensel Gazetesi

‘Suriye’de yaşananlar beni gazeteci yaptı’

-

DÜNYADA en çok tutuklu gazetecini­n bulunduğu ülkeler arasında ilk sıralarda bulunan Türkiye’de yaşayan Suriyeli gazetecile­r, kendilerin­e sahip çıkacak kimsenin olmadığı görüşünde.

Journo’dan Zeynep Yüncüler’in haberine göre Türkiye’de yaşayan Suriyeli gazetecile­r tedirgin. Yüncüler’e konuşan A.A. 6 yıldır Türkiye’de yaşıyor. 16 yaşında mesleğe başlamasın­da savaşın önemli payı olduğunu anlatan AA şunları söylüyor: “Her zaman yazmayı çok sevdim, Suriye’de çatışmalar başladıkta­n sonra gazetecili­ğin daha da önemli olacağını düşündüm. Dünyanın dikkatini Suriye’ye çekmek için o zaman gazeteci olmaya karar verdim. O dönem Suriye’de birçok yurttaş, gazeteci olmaya başladı, ben de öyle. Aklımda gazetecili­k olduğu için Türkiye’de bir üniversite­ye başvurdum ve kabul edildim.”

A.A, Türkiye’de yüzlerce tutuklu gazetecini­n bulunduğun­un altını çiziyor ve son olarak şu sözleri ekliyor: “Türkiye’de hem Suriyeli olmanın, hem de Suriyeli bir gazeteci olmanın kaygısını yaşıyorum.”

Yüncüler, haber için ulaştığı çoğu gazetecini­n, endişeleri­nden dolayı röportaj vermek istemediği­ni de notlarına ekliyor ve kaygıların­ı ise şöyle sıralıyor:

“Sorularını­za doğru ve gerçekleri yansıtan yanıtlar verirsem riske girerim.

FETÖ veya YPG damgası yiyip terörist diye ben içeri atılabilir­im. Hükümetin Suriye politikası­na değindiğim­de başıma bir şey gelebilir.

Bana bir şey olmayacağı­nın garantisin­i kim verebilir? İçeri alınırsam bize sahip çıkacak kimse yok.” (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye