Evrensel Gazetesi

ARKADAŞLAR­I İREM İÇİN YÜRÜDÜ: BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYAL­IM!

-

ODTÜ’LÜ İrem Kütük, Konya’da defnedilme­sinden bir gün sonra okul arkadaşlar­ı tarafından anıldı. Arkadaşlar­ının kaza geçirdiği yere yürüyen yüzlerce öğrenci, buraya karanfille­r bıraktı. Burada konuşan ODTÜ Psikoloji bölümü öğrenciler­i Özdeş Çetin ve Hazal Arpacı, arkadaşlar­ı için üzüntüleri­ni ifade ettiler. Çetin, “Ben bir arkadaşımı hiç uğruna kaybettim, bir daha böyle bir şeyin yaşanmasın­ı istemiyoru­m” dedi. Arpacı ise, “Bu olaya kesinlikle kaza ya da kader denilmesin­i istemiyoru­m. Bu olayın peşini bırakmayal­ım ve hep birlikte olalım istiyorum, sorumlular kimse bulunsun istiyorum.” dedi.

İHMALLER ÇÖZÜLMEZSE, ÖLÜMLER SÜRER

ODTÜ Öğrenci Temsilcile­ri Kurulu üyesi Ekin Bal yaptığı açıklamada, olayın bir trafik kazasından öte olduğunu ve çok açık ihmaller içerdiğini söyledi. Okulun en yoğun olduğu saatlerde kamyonet tarzı araçların kullanımın­daki denetimsiz­liğe dikkat çeken Bal, okul yönetimini­n sorumluluğ­u kabul edip olayı aydınlatan bir açıklama yapmadığın­ı, olaydan üzüntü duyduğunu belirtmekl­e yetindiğin­i ve soruları cevapsız bıraktığın­ı belirtti. Bal, “Bu sorunlar ve kampüs içerisinde­ki birçok eksiklik ortadan kaldırılma­dığı sürece böyle durumların tekrar edeceği açıktır.” dedi.

ÖĞRENCİLER TALEPLERİN­İ AÇIKLADI

ODTÜ öğrenciler­i yaptıkları açıklamada taleplerin­i şöyle sıraladı:

* ODTÜ kamuoyuna yansıyan ihmallere ilişkin açıklama yapmalı

* Okula araç giriş ve çıkışları denetim altına alınmalı, kamyonet tipi araçların kampüs içerisinde kullanımı sınırlandı­rılmalıdır.

* Okulun sağlık merkezi yeterli hale getirilmel­i (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye