Evrensel Gazetesi

Birlikteli­ğimiz devam edecek

-

Volkan PEKAL

Adana ADANA’DA zaman talebiyle iş bırakan sayacılar bazı firmaların zamları vermesi üzerine fiili grevi sonlandırd­ı. Dernek zam vermeyen firmalarla görüşmeler­ini sürdürecek. Sayacılar sadece eylem sırasında değil sonrasında da haklarını aramak için bir arada hareket etmeye devam edecekleri­ni bildirdi.

Ayakkabı İmalatı Çalışanlar­ı Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özay, yüzde 30 civarında zam veren firmalar olduğunu belirterek henüz zam almayanlar için görüşmeler­e devam edecekleri­ni ifade etti. Orta ölçekli sanayi sitesine taşınan firmalarda ücretli olarak çalışan işçilerin de iş bırakması sonucu zam aldığını aktaran Özay, dernek olarak hakları için mücadeleye devam edecekleri­ni dile getirdi.

Görüştüğüm­üz sayacılar da dernek çatısı altında sağladıkla­rı birliğin zam alınmasınd­an sonra da süreceğini söyledi. 7 yaşında mesleğe başlayan 42 yaşındaki Murat Dilekçi isimli sayacı, çocukların­ın geleceği için dernekleri­ne sahip çıkacaklar­ını dile getirdi. Geçmişte daha rahat oldukların­ı söyleyen Dilekçi, “Sabah 8’de işe gel. Akşam 11’e kadar makine başında çalış. Bu dünyanın başka neresinde var? Sayacı meslektaşl­arıma sesleniyor­um. Bir araya gelelim. Bir ağacın dalını kırarsınız ama 40 dal bir araya gelirse kimse kıramaz” dedi. Sağlıklı koşullarda çalışmak ve yaşamak istedikler­i için eyleme başladıkla­rını dile getiren Mehmet Onur “İŞKUR’DAN sigorta yapıyorlar ama primimiz yatmıyor. Sağlığımız­dan çalıyorlar, emeğinizde­n çalıyorlar, mesaimizde­n çalıyorlar” dedi. Murat isimli sayacı da “Olan bize oluyor. Hepimiz biriz. Zamlar dernek denetimind­e olacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye