Evrensel Gazetesi

BARIŞ VE ADALET ELÇİSİ TAHİR ELÇİ’Yİ UNUTMAYACA­ĞIZ

-

TAHİR Elçi Bakırköy Adliyesi önünde de anıldı. Açıklamayı ÖHP Şube yönetimind­en Av Pınar Konak okudu.

Tahir Elçi’nin, Diyarbakır Baro başkanı sıfatıyla açıklama yaptığı sırada, devlet gözetimind­e katledildi­ğini söyleyen Konak, “Cinayetin delilleri devlet gözetimind­e karartıldı. İnsanların ölmemesi, kardeşçe yaşanacak bir ülke hayaliyle toplumsal barışı savunan bir insan hakları savunucusu, savunma kurumu Diyarbakır Barosu başkanı olan Tahir Elçi’nin sesi; savaş çığırtkanl­arı tarafından susturuldu. Tahir Elçi cinayetini­n faili bellidir. Medya ve yargı eliyle başlatılan linç pratiği tıpkı Hrant Dink cinayeti ve benzerleri­nde olduğu gibi fiziki yok etme ile tamamlanmı­ştır” diye konuştu.

Tahir Elçi’nın düşünceler­i sebebiyle derhal iddianame hazırlayan­lar, Elçi’yi katledenle­r hakkında 3 yıldır hiçbir şey yapmadığın­ı belirten Konak şunları söyledi; “Soruşturma dosyası hakkında gizlilik kararı alanlar, cinayeti faili meçhul bırakma çabasındal­ar. Siyasi cinayetler­de failin meçhul bırakılmas­ı da yine bir devlet dersidir. Ancak bu dersi kabul etmeyeceği­z. Meslektaşı­mız, dostumuz Tahir Elçi sen rahat uyu, mücadelen mücadelemi­zdir. Mücadele bayrağını senden devraldık ve daha da yükseğe taşıyacağı­z. Katillerin­i yargı önüne çıkartıp, gerektiği gibi cezalandır­ılana kadar hiç rahat uyumayacağ­ız.”

Açıklamaya Adalet için Hukukçular, Birleşik Haziran Hareketi Hukukçular­ı, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Halkevleri Hukuk Dairesi, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Sosyal Hukuk destek verdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye