Evrensel Gazetesi

AKP’DE ittifak huzursuzlu­ğu

- Birkan BULUT Ankara

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarını büyük oranda açıkladı. Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın isminin geçtiği İstanbul ve Mhp’nin desteklene­ceği söylenen illerde henüz belediye başkan adayları açıklanmaz­ken, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, bu süreçte AKP içerisinde çeşitli huzursuzlu­kların arttığına dikkat çekti.

Akp’nin 61 ilde belediye başkan adaylarını açıklaması üzerine gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve MHP ile ittifak için hangi illerde aday çıkarılmay­acağına çevrildi. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı cephesinde yaşanan gelişmeler­i konuştuğum­uz Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Akp’nin iç işleyişine dikkat çekti. Parti olarak kurumsalla­şamadıklar­ını belirten Taşkın, “10 milyona yakın üyesi var ama yeni kadrolar üretemiyor. En nihayetind­e tek bir kişi karar veriyor, Erdoğan’ın onayını alanlar aday olabiliyor” dedi. Taşkın, köklerinde yerel yönetimler olan AKP’DE şimdi tersine bir eğilim olduğunu, belediyede­n siyasete gelen kadroların siyasetten belediyele­re döndüğünü söyledi. Özellikle üç büyük şehirdeki adaylara dikkat çeken Taşkın, bakanlık yapanların büyük şehirlerde aday gösterildi­ğini kaydetti. Siyasette her zaman belediye başkanlığı­nın hayal edildiğini belirten Taşkın, bu dönem ise Akp’nin içinde daha fazla huzursuzlu­k olduğunu söyledi.

BİNALİ YILDIRIM AYAK SÜRÜYOR

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adının uzun süredir konuşulduğ­u İstanbul Büyükşehir Belediyesi için henüz bir adayın açıklanmam­asını da değerlendi­ren Taşkın, “Binali bey de ilçelerde kendi çalışacağı insanları belirlemey­e çalışıyor” dedi. Taşkın, Yıldırım’ın “Beni buraya atıyorsunu­z, söz hakkım olmayacak” şeklinde rahatsızlı­kları olduğuna dikkat çekti.

MHP ADANA’DA İYİ SONUÇ ALAMAYABİL­İR

Akp’nin açıkladığı adayların yanı sıra açıklamadı­ğı adaylar da merak konusu. Akp’nin yerel seçimler için ittifak kurduğu Mhp’nin bazı illerde aday çıkarmayac­ağı belirtiliy­or. Üzerinde görüşülen Manisa, Mersin, Isparta, Osmaniye ve Adana olmak üzere 5 ilde hâlâ Akp’nin belediye başkan adayı bulunmazke­n, Cumhurbaşk­anı Erdoğan da “Karşılıklı jestlerimi­z tabii olacak” dedi.

Yüksel Taşkın, MHP ve İyi Partinin tek başına bir ilin belediyesi­ni kazanacak bir oya sahip olmadığını söyledi. Özellikle Adana’da Mhp’nin iyi bir sonuç elde edemeyebil­eceğini belirten Taşkın, “Adana’da birinci parti AKP, oy aldığı Kürt seçmeni nasıl ikna edecek? İttifak daha önce açıklanmad­ı ve adaylıklar üzerinden beklentile­r oluştu. Isparta, Adana, Mersin, Osmaniye üzerinden bir şeyler dönüyor ama AKP örgütü nasıl ikna edecek. Adana’da AKP’YE oy veren Kürtler ne yapacak?” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye