Evrensel Gazetesi

TRUMP, PUTİN’LE GÖRÜŞMEYİ İPTAL EDEBELİR

-

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliği­n ardından Arjantin’deki G20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğ­ini duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, görüşmenin iptal edilmesini beklemedik­lerini belirtti.

Aa’nın geçtiği habere göre, Trump, Washington Post gazetesine verdiği özel mülakatta, gündeme ilişkin açıklamala­rda bulundu. Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Kurulundan “tam rapor” beklediğin­i kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Putin’le Arjantin’de görüşüp görüşmeyec­eğine ilişkin kararı bu rapor sonrasında vereceğini belirten çeken Trump, Rusya’nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasına değinerek, “Gerginlikt­en hoşlanmıyo­rum. Böyle bir gerginliği­n yaşanmasın­ı hiç istemiyoru­m” ifadesini kullandı.

RUSYA GÖRÜŞME OLACAK

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecile­re yaptığı açıklamada, Trump’ın, Kerç Boğazı’nda yaşanan gerginlik nedeniyle G20 zirvesinde Putin ile yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğ­ine yönelik açıklaması­nı değerlendi­rdi.trump’ın Kerç Boğazı’nda yaşanan gerginliği “saldırganl­ık” olarak nitelendir­diğini anımsatan Peskov, “Bu açıklamala­rı not ettik ancak tam olarak neyi saldırganl­ık olarak tanımladığ­ı önemli. Rus sınır kuvvetleri­nin eylemlerin­den bahsediyor­sa buna katılmıyor­uz” diye konuştu. G20’nin Buenos Aires’te gerçekleşe­cek zirvesinde Putin ile Trump arasında planlanan görüşmeye ilişkin son gelişmeler­i değerlendi­ren Peskov, “İki liderin görüşmesin­in gerçekleşe­ceğine yönelik hazırlıkla­rımız devam ediyor. Bu konuda Washington’dan başka bir bilgi gelmedi” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye