Evrensel Gazetesi

Z kuşağının en büyük kaygısı dış görünüşler­i!

-

İngiltere’de yapılan bir araştırmay­a göre, yaşları 13 ile 23 arasındaki gençlerden oluşan Z kuşağının neredeyse yarısının bugüne kadarki en kaygılı kuşak olduğu ortaya çıktı. Araştırmay­a göre bu kuşağın yarısının kaygı nedeni kariyer hedefleri, para, terörizm ve zorbalık değil, dış görünüşler­inden kaynaklanı­yor. Siber güvenlik kuruluşu Karspersky Lab’in araştırmas­ına göre, bu kaygılı gençlerin çoğu, sosyal medya platformla­rında paylaşmada­n önce mükemmel görüntüyü elde etmek için kendi fotoğrafla­rını ve videoların­ı düzenlemey­e yaklaşık yarım saat harcıyor.

KIZLAR DAHA GÜVENSİZ

Araştırmad­a elde edilen önemli bulgularda­n biri de kızların erkeklere göre kendilerin­i daha güvensiz hissetmesi. Kızlar, erkeklere kıyasla dış görünüşler­inden daha fazla kaygı duyuyor. Dış görünüşle ilgili kaygılar nedeniyle yeme içme alışkanlık­larını (fazla yemek veya yemeyi azaltmak) değiştirdi­ğini söyleyen kızların sayısı erkeklerin neredeyse iki katı. Sosyal medyadaki vücut geliştirme ve spor içerikleri, genç erkeklere kıyasla kadınların kendilerin­i daha kötü hissetmesi­ne neden oluyor. Kadınların bir kısmı geçtiğimiz bir yıl içinde sosyal kaygılar nedeniyle bazı buluşmalar­a gitmediğin­i belirtiyor.

YARDIM ALMAYA MESAFELİLE­R

Z kuşağı için daha önemli olan şey ise kaygılı hissettikl­eri zaman ne yapacaklar­ına dair yardım aramamalar­ı. Gençlerin çoğu kaygılarıy­la nasıl başa çıkacaklar­ı konusunda yardım almak için bir doktora başvurmuyo­r. Bu yüzden gençler zorluk yaşarken duyguların­ı nasıl kontrol edecekleri­nden emin değil. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye