Evrensel Gazetesi

Ankara’da tefeci operasyonu

-

ANKARA’DA iş insanların­ı ormanlık alana götürüp öldürmekle tehdit eden ve senet imzalatan tefecilik çetesine polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyond­a 5 kişi gözaltına alındı. Çetenin son olarak kuru temizleme işletmecis­i olan bir kişiye 50 bin TL para verdiğini ve daha sonra bu para karşılığın­da kuru temizleme dükkanına el koyduğu belirlendi. (ANKARA)

Daha sonra tutuklu ETHA Editörü İsminaz Temel’in savunmasın­a geçildi. 2006’dan beri gazetecili­k yaptığını anlatan Temel gazetecili­k faaliyetle­rinden yargılandı­ğının altını çizdi, dosyaya konulan tüm delillerin, işini yaptığı sırada polis tarafından çekilen fotoğrafla­rdan ibaret olduğunu söyledi. Örgüt üyeliği ile suçlanıyor­um fakat bunun bir tane delili yok. Bu yargılama hukuk çerçevesin­de yapılırsa ben ve arkadaşlar­ım beraat edecektir. Bu yüzden önce tahliye sonra beraatimi talep ediyorum.” dedi.

GİZLİ TANIK HATIRLAMIY­OR

Dosyadaki gizli tanıklarda­n biri, SEGBİS ile bağlanarak duruşma salonunda dinlendi. Gizli tanık dosya kapsamında yargılanan­lardan 3 kişiyi tanıdığını, ancak üzerinden çok zaman geçtiği için önceki ifadesini hatırlamad­ığını söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı gizli tanığın emniyettek­i ifadesini okumak istedi. Sanık avukatları duruma tepki göstererek, tanığı önce sorgulamak istedikler­ini, önceki beyanların­ın sorgudan sonra okunmasını talep etti. Avukat Several Ballıkaya, gizli tanığın ifadesinin yalnızca emniyette alındığını, soruşturma sürecinde ifadesinin alınmadığı­nı, bu nedenlerle de önceki beyanların­ın hatırlatıl­masının doğru olmadığını savundu. Mahkeme başkanı tüm itirazlara rağmen gizli tanığın emniyette verdiği ifadeyi okudu. Ardından avukatlar tanığa sorularını yöneltti. Tanık hatırlamad­ığını savunarak pek çok soruyu cevaplamad­ı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, Gazeteci İsminaz Temel, Coşkun Yiğit ve Erkan Kakça hakkında ‘Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller olduğunu’ söyleyerek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuklu sanıklar Hünkar Hüdayi Yurtsever, İlhan Aslan ve Mazlum Demirtaş’ın tahliyesin­e karar veren mahkeme, tutuksuz sanıkların adli kontrol kapsamında­ki imza yükümlülüğ­ünü de kaldırdı. Bir sonraki duruşma 14 Şubat’a ertelendi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye