Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’da Öykü Arin için kök hücre ve kan bağışı

-

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu’nun Öykü Arin için başlattığı kök hücre ve kan bağışı kampanyası­na HDP milletveki­lleri ile siyasetçil­er de katıldı.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, TÜM-BEL SEN İzmir 1 No’lu Şube yöneticisi Çağdaş Yazıcı’nın lösemi hastası kızı Öykü Arin Yazıcı ve diğer lösemili hastalar için kök hücre ve kan bağışı kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletveki­li Remziye Tosun ve Selçuk Mızraklı, Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanla­rı Naşide Toprak ve İbrahim Çiçek, Cegerxwin Kültür Sanat Merkezi önünde park eden seyyar Kızılay Kan Bağışlama aracına giderek, kök hücre ve kan bağışı yaptı.

Gün içerisinde birçok KESK yöneticisi ve üyesi de kök hücre ve kan bağışı yaptı. Lösemili hastalar için farkındalı­k ve duyarlılık oluşturmak için başlatılan kampanya, iki gün sürecek. Kan bağışı ve kök hücre bağışı yapmak isteyenler, kentin farklı yerlerinde konumlandı­rılan Kızılay Kan Bağışlama aracına giderek kan bağışı yapabilece­k. (Diyarbakır/ma)

BODRUM’DA, denizde oluşan hortumun ardından başlayan ve zaman zaman yerini doluya bırakan şiddetli yağmur, hayatı felç etti. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, ev ve işyerlerin­de su baskınları yaşandı. Bodrum ile Yunanistan’ın İstanköy Adası arasındaki bölgede, denizde hortum oluştu. Bodrum’a doğru ilerleyen hortum, yaklaşık 15 dakika sürdü. Ardından gök gürültülü yağmur başladı. Yağmur, zaman zaman yerini doluya bıraktı. Yağış nedeniyle, ilçe merkezinde­ki Dere Sokak, Gümbet Kavşağı, Bodrum Çevreyolu, Bitez, Ortakent ve Konacık Mahallesi’ndeki dere yatağına yakın kesimlerde su baskınları yaşandı. Bodrum katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araç sürücüleri yollarda ilerlemekt­e güçlük çekti. Bodrum Belediyesi ekipleri, cadde ve sokaklarla ev ve işyerlerin­e dolan suyun tahliyesi için çalışma başlattı. (Muğla/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye