Evrensel Gazetesi

ODTÜ açık otopark haline geldi

İREM’İN ARDINDAN TEPKİLER SÜRÜYOR

- İlayda BİLGEN Ankara

ODTÜ’LÜ İrem’in hayatını kaybetmesi sonrasında öğrenciler okuldaki ihmalleri ve rektörlüğü­n yanlış politikala­rına tepkiler sürüyor. Mimarlık Fakültesi öğrenciler­i arkadaşlar­ının kaybettikl­eri yere yürüdüler. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, ODTÜ yönetimini­n uyguladığı politikala­rın sonucunda kampüsün “açık otopark” haline geldiğini söylediler.

ODTÜ Psikoloji Öğrencisi İrem Kütük’ün kampüste seyir halindeki kamyonetin damper kapağının çarpması sonucu ölümü ardından yaşanan ihmaller ve ODTÜ yönetimin tutumu ODTÜ’DE tartışılma­ya devam ediyor. Son olarak, ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrenciler­inin ve akademisye­nlerin fakülteler­inde gerçekleşt­irdikleri toplantıla­rla ve İrem’in hayatını kaybettiği alanda yaptıkları basın açıklaması ile yaşanan ihmalleri bir kez daha gündeme getirdi.

‘VAROLAN SORUNLAR GÖRÜNÜR HALE GELDİ’

İrem’in hayatını kaybetmesi­nden iki hafta önce bir öğrencinin de merkez mühendisli­k binasından atlayarak intihar ettiğine dikkat çeken Mimarlık Fakültesi öğrenciler­i, bu iki ölümün ODTÜ’DE uzun zamandır varolan sorunları görünür hale getirdiğin­e dikkat çekti. önceki gün öğrenciler akademisye­nler ile beraber İrem’in hayatını kaybettiği alana giderek bir basın açıklaması gerçekleşt­irdiler.

‘KAMPÜSÜ KORKMADAN KULLANABİL­ELİM’

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, kampüsün her mekanını her an korkmadan kullanabil­mek istedikler­ini söylediler.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye