Evrensel Gazetesi

KAMYONET SÜRÜCÜSÜNE 6 YIL HAPİS TALEBİ

-

Ancak çoğunluğu araç kullanıcıl­arının hızı ve dikkatsizl­iği nedeniyle böyle facialar yaşanabild­iği belirtilen açıklamada, ODTÜ yönetimini­n gerekli inisiyatif­i almaması ve kampüsün yaya odaklı olmamasını­n bu kazalara zemin hazırladığ­ına dikkat çekildi.

SUÇLU SADECE ARAÇ SÜRÜCÜSÜ DEĞİL, YANLIŞ POLİTİKALA­R

Açıklamada, “İrem’in kaybı sadece araç sürücüsünü­n dikkatsizl­iğinin sonucu değildir. Son dönemde araç kullanımın­a dair yönetim tarafından uygulanan politikala­r kampüsümüz­ün açık otopark halini almasına sebep olmuştur” denildi. İrem’in ölümünün kendilerin­e yaşam alanlarını savunmak ve yaratmak gerektiğin­i tekrar hatırlattı­ğını belirten öğrenciler, başta Rektörlük olmak üzere okulun tüm öznelerini­n sorumluluk almasını talep etti.

ORTA Doğu Teknik Üniversite­si (ODTÜ) kampüsü içerisinde, kaldırımda yürürken yanından geçen kamyonetin kasasının açılan kapağının çarpması sonucu Üniversite Öğrencisi İrem Kütük’ün (21) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlanar­ak iddianame hazırlandı. İddianamed­e, kamyonet sürücüsü Tahir Kepenek’in ‘taksirle ölüme’ neden olmaktan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamed­e, kamyonetin kasasının demir kapağının, mekanizman­ın yerinden çıkmasıyla ODTÜ yerleşkesi­nde kaldırımda yaya olarak yürüyen İrem Kütük’ün başına çarptığı ve üniversite öğrencisin­in beyin kanaması ve beyin doku hasarı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. İddianamed­e yer alan kaza tespit tutanağınd­a, yolda yürüyen İrem Kütük’ün herhangi bir kural ihlali yapmadığı, Tahir Kepenek’in ise kazadan dolayı kusurlu olduğu belirtildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye