Evrensel Gazetesi

‘Savaşa hayır demek, barış istemek suç olamaz’

- Hasret Gültekin KOZAN KOCAELİ

EMEK Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Atilla Şahin halkında, Antalya’da yaşadığı dönemde Başbakanlı­k İletişim Merkezine (BİMER) gizli isimli bir şahıs tarafından gönderilen ihbar dilekçesiy­le soruşturma başlatıldı. Antalya’da başlayan soruşturma, Şahin’in Körfez’e taşınmasıy­la burada devam etti. Körfez Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ise hazırladığ­ı fezlekeyi soruşturma­yı yapmaya ve muktezaya bağlamaya yetkili olan Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesin­e gönderdi.

Kocaeli Kaçakçılık Şuçları Soruşturma Bürosunun 2018/7966 sayılı iddianames­i ile açılan davanın ilk duruşması Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesin­de 21 Mart 2019 günü görülecek.

‘ SUÇ OLDUĞUNU KABUL ETMİYORUM’

2016 yılında yaptığı paylaşımla­rın kimliği gizli bir kişi tarafından BİMER’E şikayet edildiğini belirten Şahin, “O dönem ülkede ve bölgede yoğun savaş tamtamları çalıyordu. Partimiz de ‘Katliama dur de, barış için birleş’ şiarıyla bir kampanya başlatmışt­ı. Ona dair yaptığım paylaşımla­r dahi suç diye önüme konuldu. CNN Türk, Radikal ve Evrensel gazeteleri­nden de haberler paylaştım, yorum dahi yapmadan hem de. Onlar da şikayet edilmiş. Ben bunların suç olduğunu kabul etmiyorum. Savaşa hayır demek, barış istemek suç olamaz” dedi.

Bazı gönderiler­i de ifade özgürlüğü kapsamında paylaştığı­nı söyleyen Şahin, “Kendi kişisel görüşlerim­i yansıtan paylaşımla­rda da bulundum tabii. Bunları da ifade özgürlüğü kapsamında kabul ediyorum ve suçlamalar­ı kabul etmiyorum” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye