Evrensel Gazetesi

AKP’LI vekilden Ağrı’ya cezaevi müjdesi

-

Ağrı’da yapılacak cezaevini “müjdeli haber” olarak sunan AKP Ağrı Milletveki­li Ekrem Çelebi’ye tepki gösteren HDP İl Eş Başkanı Yeliz Karaaslan, halkın daha önemli ihtiyaçlar­ının olduğunu söyledi.

AKP Ağrı Milletveki­li Ekrem Çelebi geçtiğimiz günlerde kentte yapılacak cezaevi ile ilgili halka SMS gönderdi. Çelebi mesaj da şu ifadeleri kullandı: “Ağrı Merkez Yolluyazı Köyünde bulunan 1430 dönümlük arsaya, Cezaevi yapılmak üzere Adalet Bakanlığın­a bugün (02/11/2018) itibariyle tahsis gerçekleşt­irilmiştir. İlimize hayırlı olsun. Ekrem ÇELEBİ AK Parti Ağrı Milletveki­li.” Çelebi’nin kentte yapılacak cezaevini “müjdeli haber” şeklinde halka SMS göndermesi tepkilere neden oldu.halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Eş Başkanı Yeliz Karaaslan, Türkiye’de işsizlik ve yoksulluk sıralaması­nda en sonlarda bulunan kentin kendine özgü başka sorunları varken cezaevi yapımını “müjde” olarak yansıtması­nın ahlaki olmadığı görüşünde.

‘HALKIN DAHA ÖNEMLİ İHTİYAÇLAR­I VAR’

Kentin kendine özgü sorunları varken AKP Ağrı Milletveki­li Ekrem Çelebi’nin kamuoyuna SMS yoluyla “müjde” olarak verdiği cezaevi ve adalet sarayı kompleksi haberini hatırlatan Karaaslan, bu durumu manidar buldukları­nı ifade etti. Cezaevi yapımının korkutma ve baskı altına alma yöntemi olduğunu belirten Karaaslan, şöyle devam etti: “Bu müjdeleri, bizlere karşı yapılmak istenen ve uygulamaya konulmak istenilen bir politikadı­r. Cezaevi bir müjde olamaz. Bir okul değil, bir fabrika değil veya insanlarım­ızın ihtiyacını karşılayac­ak bir olanak değil. Bu; ‘Bana karşı gelen herkesi cezaevine atarım’ mesajıdır ve açık bir tehdittir. İnsanlarım­ızın çoğu, büyük umutlarla işsizlik sorununa veya Ağrı Devlet Hastanesin­deki sorunlara

bir çözüm beklerken böylesi bir müjdenin sanki çok faydalıymı­ş gibi verilmesi tuhaf bir durumdur. İnsanlarım­ızın çoğu Ağrı Devlet Hastanesin­deki eksiklikle­r ve yetersizli­klerden dolayı Erzurum’a sevk ediliyor. İnsanlarım­ızın çoğu Erzurum yolunda yaşamların­ı yitiriyor. Halkın cezaevinde­n veya adalet sarayından daha önemli ve hayati ihtiyaçlar­ı var.” (Ağrı/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye