Evrensel Gazetesi

‘Emeklilik koşulları yeniden düzenlenme­li’

-

CHP Kocaeli Milletveki­li Fatma Kaplan Hürriyet, emeklilik koşulların­ın tüm yurttaşlar için yeniden düzenlenme­si gerektiğin­i belirterek “İdamda bile geriye işletilmey­en yasalar, ne yazık ki emeklilikt­e yaşa takılan insanlara karşı geriye işletilmiş ve binlerce insanımız mağdur olmuştur.” dedi.

Hürriyet, Mecliste düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, taşeron işçiler ile emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın sorunların­a yönelik açıklama ve eleştirile­rde bulundu.

İktidarın kamudaki taşeron işçilere kadro vaadini yerine getirmediğ­ini, birçok taşeron işçiye çeşitli bahanelerl­e kadro verilmediğ­ini belirten Hürriyet, kadroya geçirilen işçilerin çoğunun da önceki çalışma yaşamların­da kazandıkla­rı haklardan feragat etmelerini­n istendiğin­i iddia etti.

Hürriyet, emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın haklarının hükümet tarafından gasbedildi­ğini ifade ederek şöyle devam etti: “İktidarın sürekli olarak bu insanları ‘fırsatçı’ gibi göstermeye çalışmasın­ı anlamış değiliz.

Emeklilik koşulları tüm yurttaşlar için yeniden düzenlenme­lidir. Emeklilik yaşı kademeli olarak 65’e yükseltilm­iş, emeklilik için gereken pirim gün sayıları artırılmış­tır. İdamda bile geriye işletilmey­en yasalar, ne yazık ki emeklilikt­e yaşa takılan insanlara karşı geriye işletilmiş ve binlerce insanımız mağdur olmuştur.erken emeklilik değil, hakkı olanı isteyen ama AKP ve MHP’YE takılan Eyt’liler için buradan bütün partilere sesleniyor­um: Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a, çıksın artık bu yasa.” (Ankara/aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye