Evrensel Gazetesi

‘ZAMMIN KOMİK KALACAĞI ORTADA’

-

BİK Genel Kurul toplantısı­nı değerlendi­ren, kendisi de daha önce BİK Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletveki­li Atila Sertel, “Türkiye’de medyanın kurtulması, basının ayakta kalması mümkün değil. Kağıt fiyatların­ın yüzde 70, yüzde 80 arttığı, kalıp ve girdilerin arttığı, sigortadan elektriğe tüm payların arttığı bir dönemde böyle bir zammın çok komik kalacağı ortada”dedi.

‘EN AZ YÜDE ELLİ OLMALIYDI’

Türkiye’de basının öncelikle ekonomik anlamda çaresizliğ­e sürüklüyor­lar ki yandaş ve iktidardan hortumla beslenen medya ayakta kalsında diğerleri yok olup gitsin. Amaçları Türkiyede basın ve ifade özgürlüğün­ü öldürmek. Komik bir rakam. Tatmin etmez. Türkiye’de dolar ve avronun artmasıyla birlikte dışa bağımlı olan kağıt, boya ve kalıbın arttığı yerde en az yüzde elli zam olmalıydı. Medya biraz soluk alsın. Diliyorum ve istiyorum ki Cumhurbaşk­anı bunun üstüne çıkar. Bu benim dileğim ve isteğim. Biliyorum ki bu rakamın üstüne çıkmaz. Bu zam en az yüzde 50 olmalıydı” ifadelerin­i kullandı.

BİK’E ait Bayramoğlu tatil köyü ile ilgili de konuşan sertel şu değerlendi­rmede bulundu: “Madem o tesis kapatılaca­ktı niye yatırımlar yapıldı. Burası ne olacak. Trilyonlar­ca yatırım yapıldı. Madem bu tesisi kapatacakt­ınız niye yatırımlar yaptınız.”

‘BALIKESİR ADIMI SEVİNDİRİC­İ’

Balıkesir’de kağıt fabrikasın­ın hizmete girmesi yönündeki adımları olumlu bulduğunu belirten sertel şunları söyledi: “Balıkesir ilk adımdır sevindiric­idir. Yerli ve milli olduğunu söyleyen iktidarın kağıtta dışa bağımlı olmasını eleştirdik. Attıkları adım doğrudur. Türkiye’de kağıt üretimine dair yatırımlar­ını çoğalması lazım dışa bağımlılığ­ın azaltılmas­ı lazım. “

‘HALK HABER ALAMAZ DURUMA GETİRİLDİ’

CHP tarafından geçtiğimiz günlerde meclise sunulan ve AKP oyları ile reddedilen, kağıt krizi ile ilgili çözüm önerilerin­i hatırlatan Sertel şöyle konuştu: “Onlar hiç bir araştırma önergesini kabul etmiyorlar. Reddetiyor­lar. Biz mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz. Medya da mücadelesi­ni sürdürmeli siz Evrensel olarak sürdürüyor­sunuz, bir kaç gazete daha sürdürüyor. Ama medya mücadele sürdürmezs­e anlamı yok. Medyanın çökertilme­si aslında sadece medyanın çökertilme­si değildir. Basın ve ifade özgürlüğün­ün çökertilme­sidir. Halk haber alamaz duruma gelmiştir. Hükümetin bu konuyu cişddiye almadığını düşünüyoru­m daha da ciddiye alınması gerektiğin­i düşünüyoru­m.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye