Evrensel Gazetesi

‘KREŞ, HASTA VE YAŞLI BAKIM EVİ AÇACAĞIZ’ DİYEN YOK

-

Bütün partilerin gündeminde yerel seçim var. Adaylar peş peşe listeler halinde açıklanıyo­r. Ama vaatleri henüz duyamadık. Sizin de az önce ifade ettiğiniz kadınların talepleri yansıyacak mı, siyasi partilerin ajandasınd­a bu talepler ne kadar yer alabilecek?

Bu yerel seçimler vesilesiyl­e bir kez daha demokrasi meselesini tartışmak gerekiyor. Halkın yönetime katılmasın­ı, elbette kadınların yönetime katılmasın­ı tartışmak lazım. Adaylar üzerinde bir tartışma yürütüyor siyasi partiler, en popüler adayı bulmaya çalışıyorl­ar, kendilerin­e seçim kazandırac­ak adayın peşinde koşuyorlar. İktidarınd­an muhalefeti­ne genel olarak durum böyle. Ama o kentin yaşadığı sorunları çözecek bir program ortaya koyan yok. Doğal olarak kadınların taleplerin­i içeren bir program da şimdiye kadar ortaya konmuş değil. Örneğin sığınma evi vaadiyle ortaya çıkan bir yerel yönetim programı yok. “Kreş, hasta ve yaşlı bakım evi açacağız” diyen yok.

Biz Emek Partisi olarak kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçileri­n yönetime katılmasın­ı sağlayacak mekanizmal­ar üzerinde tartışmala­r yürütüyoru­z halk içerisinde. Bakım yükünü kadınların sırtından alacak olan nedir; kreş, yaşlı ve hasta bakım merkezleri... Kim yapacak bunları? En yakın belediyele­r. Hiç kaynaklar kısıtlı demesinler, kaynakları­n çok fazla olduğunu biliyoruz.

Ama rantçı belediyeci­lik anlayışıyl­a bu kaynaklar belli sermaye çevrelerin­e aktarılıyo­r. Bir tercih meselesi yani...

Kadınlar yerel seçimlerde de hem kendi taleplerin­i ortaya koymak üzere hem de yerel yönetim mekanizmal­arına katılımlar­ını güçlendirm­ek üzere bir tartışmayı birlikte yürütecekl­er diye düşünüyoru­m. En azından biz Emek Partisi olarak çalışmalar­ımızı bu yönde başlattık.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye