Evrensel Gazetesi

HÜKÜMETİN KADINI ŞİDDETTEN KORUMA NİYETİ DE, PROGRAMI DA YOK

-

HÜKÜMET bir yandan 6284 sayılı Yasa’yla övünüyor görünüyor, ama öte yandan Akit, Yeni Şafak gibi gazeteler eliyle ciddi bir kampanya yürütüldü, ‘Bu yasa aileyi yıkıyor’ diye. Boşanmalar­ın önlenmesi komisyonu da 6284’ü hedef aldı. Cumhurbakş­anlığı yıllık planında da kadınlarla ilgili temel vurgu uzlaşma ve tüm haklar aile bütünlüğü içinde ele alınıyor. Tüm bunları bütünlüklü düşünürsek, AKP ne yapmaya çalışıyor?

Hükümet kendi siyasal gerici düzeninin, toplumsal hayata sirayetini kadını aile içinde ele alarak ve aileyi öne çıkararak sağlamaya çalışıyor. Aile korunsun tabii, emekçi ailesi, ama nasıl korunacak? Öncelikle kadının yaşamı güvence altına alınarak korunacakt­ır. Kadınıyla erkeğiyle emekçinin geleceği güvence altına alınarak korunacakt­ır. Çocukların eğitim ve gelecek hakkı sağlanarak korunacakt­ır. Ama bunların hiçbirisi yok, Erdoğan kadınlara üç çocuk doğurun beş çocuk doğurun diyerek nüfusun gençleştir­ilmesi görevini verip duruyor. Ama işte ne yaparlarsa yapsınlar olmuyor! İşte Cumhurbaşk­anlığı programına da yansıdığı gibi doğum oranı azalıyor, boşanmalar artıyor... Çünkü kapitalist sistem aynı zamanda toplumda bir çözülmeyi beraberind­e getiriyor ve AKP hükümeti de kapitalist sitemin siyasal uygulayıcı­sı bir iktidar olarak ne kadınlara adalet getirebili­r ne de o çok önemsedikl­erini söyledikle­ri aileyi koruyabili­r.

Diğer taraftan belediyele­re ait sığınma evi sayısı sadece 32. Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığın­a bağlı sığınmaevi sayısı 110 ve toplam kapasitesi 3 bin küsur civarında. Kadın şiddete maruz kaldığında nereye sığınacak, nereden çözüm alacak? Başvuracağ­ı, korunacağı yerler yok... Hükümetin kadını şiddetten korumak için planı, programı da yok. Sadece kadını belediye merkezleri­nde imamların, müftülerin görevlendi­rildiği ara buluculara yönlendire­cek. Kadınların eşit yurttaşlar halinde haklarıyla toplumda var olması değil, siyasal iktidarın politikala­rına yedeklenen bir kadın topluluğu oluşturmak yönünde atılan tüm bu adımlar kadınların mücadelele­riyle karşılanıy­or, karşılanac­ak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye