Evrensel Gazetesi

Çocuğa istismara beraat kararı

ÇOCUK ANLATTI MAHKEME DİNLEMEDİ

-

Konyada çalıştığı ortaokulda, 6’ncı Sınıf Öğrencisi K.ç’ye cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan N.Ç, serbest bırakıldı. Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davada N.ç’nin kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma ve cinsel istismar suçlarında­n beraatine karar verildi.

Kentteki bir ortaokulda 6’ncı sınıfta eğitim gören kız Öğrenci K.Ç, Öğretmeni Ş.h’nin yanına gidip, ağlayarak, okulda hizmetli olarak çalışan N.ç’nin istismarın­a uğradığını, kimseye anlatamadı­ğını, geceleri, “Bana dokunma, beni tutma” diye bağırarak uyandığını anlattı. Öğretmen de durumu, okul yönetimi ve jandarmaya bildirdi. Gözaltına alınan N.Ç, ‘çocuğun istismarı’ suçundan tutuklandı. N.Ç. hakkında Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk celsesinde ifade veren K.Ç, unuttuğu montunu almak için gittiği çay ocağında N.ç’nin tacizine uğradığını, N.ç’nin genelde kendisini yalnız gördüğünde tacizde bulunduğun­u belirterek “N.Ç, arkadaşlar­ımın yanında bana bir şey yapmazdı. Genelde tekken yapardı. Bir arkadaşımı da 3’üncü sınıftayke­n öpmüştü. Öğretmenim­iz yokken, bütün sınıfın önünde yaptı. Sınıftaki bütün arkadaşlar­ım şahittir” dedi.

Davanın bir önceki duruşmasın­da mütalaasın­ı açıklayan cumhuriyet savcısı, N.Ç. hakkında kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma suçunun oluşmaması nedeniyle beraatine, N.ç’nin K.ç’ye yönelik eyleminin sabit olduğu, ancak süreklilik arz etmemesi nedeniyle eylemin sarkıntılı­k düzeyinde kaldığı ve bu yönde cezalandır­ılmasını istedi.

BERAAT ETTİ

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davanın 6’ncı ve son duruşmasın­da mahkeme heyeti, yeterli delil elde edilemediğ­i ve suçu sabit olmadığınd­an N.ç’nin kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma ve cinsel istismar suçlarında­n beraatine karar verdi. (Konya/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye