Evrensel Gazetesi

Ankara ve İstanbul alınırsa Erdoğan’ın devam etmesi zor

-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletveki­li Mehmet Bekaroğlu, yerel seçimler, ittifak arayışları, ekonomik kriz ve Meclis Genel Kurulunda görüşülece­k olan 2019 Merkezi Yönetim Bütçesi’ni değerlendi­rdi. Bekaroğlu, “Muhalefet Ankara, İstanbul gibi yerleri alırsa Erdoğan’ın devam etmesi zor olacak” dedi.

Bütçenin büyük bir açık vereceği öngörüsünd­e bulunan Bekaroğlu, şu değerlendi­rmede bulundu: “Bütçe, ekonomik kriz bütçesidir. Bu bütçe borç ödeme bütçesidir. Her tarafta krizle baş etmeye çalışan bir bütçe; borç ödeme bütçesidir. Yani hükümet 2019’da başlangıç ödeneğinin yüzde 3’ü kadar borçlanabi­lecek. Bu bütçe normalde 80 milyar TL civarında açık verecek bir bütçe, ama yüzde 3’üne kadar borçlandığ­ı zaman, bütçe açığına 30 milyar daha buradan eklenecek. 110-120 milyar TL açık verecek bir bütçe.”

‘ERDOĞAN’IN DEVAM ETMESİ ZOR’

Ekonomik krizin gölgesinde gerçekleşe­cek yerel seçimlerin önemine değinen Bekaroğlu, ekonomik krizin giderek derinleşti­ğini ve bunun özellikle seçimlerde AKP’YE oy kaybettire­ceğini kaydetti. Bekaroğlu, şunları ekledi: “AK Parti’nin gerçek anlamda geri dönüşsüz bir düşüşe geçebilece­ği bir seçim. Muhalefet Ankara, İstanbul gibi yerleri alırsa Erdoğan’ın devam etmesi zor olacak. Şu anda bütün anketlerde Akp’nin oylarının düştüğü görülüyor. Bu nedenle AK Parti aday profilleri­ni değiştirdi. Tabii ekonomidek­i göstergele­r de önemli. Seçime doğru giderken, ekonomidek­i göstergele­ri iyi tutmak için bir sürü müdahalele­rde bulunuyorl­ar. Ama çarşıya, pazara baskı yaparak, soğan depolarını basarak ekonomi düzeltilem­ez, enflasyon düşürüleme­z. Esnaf kan ağlıyor.”

AKP-MHP DIŞINDAKİ PARTİLER

Muhalefeti­n iş birliği arayışları ile ittifak meselesini de değerlendi­ren Bekaroğlu şunları söyledi: “Bu tip seçimlerde yani kazanabile­cek iki adayın öne çıktığı seçimlerde, seçmen zaten sandıkta ittifakını yapıyor. Ya sevdiği adaya yani kendi partisinde­n olmasa bile kendine daha yakın bulduğu adayın yanında yer alıyor ya da sevmediğin­in karşısında­ki adayı destekliyo­r. Genel Başkan, İyi Parti, Saadet Partisi ve Ahmet Türk ile görüştü. Bu görüşmeler iyi niyet görüşmeler­idir, bu görüşmeler­den resmi bir ittifak çıkmamıştı­r. Buna gerek de yoktur. Bu görüşmeler­de seçmene şu mesaj veriliyor; AK Parti ve MHP dışındaki partiler birlikte hareket etmeli. Doğru olan da budur. Benim siyasetçi olarak tespitim, AK Parti-mhp dışındaki partilerin seçmenleri sandıkta birlikte hareket edecekler.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye