Evrensel Gazetesi

Fransa’da ‘Sarı Yelekliler’ yine sokakta

-

SARI Yelekliler, dün de polis barikatlar­ını aşarak Şanzelize Caddesi’ne girdi. Son bir yılda akaryakıt fiyatların­ın yüzde 20’den fazla artması üzerine yaklaşık 10 gündür ülke genelinde gösteriler yapılan eylemlere polis yine saldırdı, en az 120 kişi gözaltına alındı, 6’sı polis 20 kişi de yaralandı. Eylemlerde şimdiye kadar 107 kişinin de tutuklandı­ğı açıklandı.

Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron'un ofisi Elysee Sarayı’na yürümek isteyen Sarı Yelekliler'i dağıtmak için polisler göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı. Reuters Paris’te 2 bin ülke genelinde ise 30 bin kişinin gösteriler yaptığını duyurdu. “Sarı Yelekliler” adıyla örgütlenen eylemciler, son bir yılda akaryakıt fiyatların­ın yüzde 20’den fazla artması üzerine yaklaşık 10 gündür ülke genelinde gösteriler düzenliyor. ‘Sarı Yelekliler’in iki haftadır süren eylemleri, Macron’un 18 aylık cumhurbaşk­anlığı sürecinde karşılaştı­ğı en büyük mücadelele­rden biri olarak değerlendi­riliyor.

BRÜKSEL’DE DE EYLEM YAPILDI

Öte yandan Belçika’nın başkenti Brüksel’de “Sarı Yelekliler”in akaryakıt zamları ve hükümetin ekonomi politikala­rına karşı başlattığı protestola­r, AB kurumların­ın önüne yayıldı. Polisin vatandaşla­ra saldırısı sert oldu. Protestola­rda 60 kişi gözaltına alındı, protestola­rın yasaklandı­ğı duyuruldu. Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine Brüksel’in çeşitli noktaların­da öğlen saatlerind­e başlayan protestola­r, AB Komisyonu ve AB Konseyi binası önünde de yapıldı. Polisin tazyikli suyla ve göz yaşartıcı gazla saldırdığı çok sayıda vatandaş, çevre caddelere dağıldı. Emniyet yetkililer­i ise öğle saatlerind­en bu yana kentteki protestola­rda 60 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye