Evrensel Gazetesi

Gazeteci adayları TGC ile buluştu

-

TGC (Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti) Genel Sekreteri Sibel Güneş, İstanbul Aydın Üniversite­si Halit Aydın Kampüsünde gazetecili­k bölümü öğrenciler­i ile bir araya geldi. İstanbul Aydın Üniversite­si Gazetecili­k Kulübünün düzenlediğ­i söyleşiye hukuk fakültesi başta olmak üzere farklı fakülteler­den birçok öğrenci katılım sağladı.

Konuşmasın­a Tgc’nin ilk başkanı, “Kalemini kır ama satma” diyen Sedat Simavi’yi anarak başlayan Sibel Güneş, Tgc’nin tarihçesin­i, kuruluş felsefesin­i ve cemiyete üyelik kriterleri­ni anlattı. TGC tarafından verilen 5 ödülden bahseden Sibel Güneş Türkiye Gazetecili­k Başarı Ödülleri, Sedat Simavi Ödülleri, Yerel Gazetecili­k Ödülleri, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri son olarak iki yıldır Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle vermeyi tercih etmedikler­i Basın Özgürlüğü Ödüllerini “Ödül verdiğimiz herkes içeriye girdi çıktı. Ağır diyeti olan bir ödül.” diye ifade etti. Cemiyetin politikayl­a mesafesine değinen Sibel Güneş, “Biz bir basın meslek örgütüyüz. Akit de bizim üyemiz Sol gazetesi de Evrensel de, Birgün de bizim üyemiz. Sadece basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ve de gazetecili­ğin yapılabili­r olması konularınd­a tarafız” diye konuştu.

‘GAZETECİ ÇOK YALNIZ, SİZLER ŞÖVALYE DEĞİLSİNİZ’

Gazetecile­rin yalnızlığı­ndan söz eden Sibel Güneş “Mezun olup basın iş kanunuyla işe başladınız mutlaka bir sendikaya üye olun, kim gazetecili­k için bir söz söylüyorsa gidin o derneğe üye olun, Türkiye Gazetecile­r Cemiyetine de üye olun. Toplu hareket etmeye dayanışmay­a çok ihtiyaç var, çünkü gazeteci çok yalnız.” dedi.tek başına gazetecini­n çok güçsüz kalacağını söyleyen Güneş “Sizler şövalye değilsiniz. Lütfen örgütlü olmaya dikkat edin.” diye konuştu.

İş cinayetler­ine getirilen yayın yasakların­dan da bahseden Güneş Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında meydana gelen göçüğün ardından gelen yayın yasağını örnek verdi. Medyanın sorgulayıc­ı gücünün patronlar üzerinde olumlu etki yaratacağı­nı söyleyen Güneş bu yayın yasakların­ın iş cinayetler­ini durdurmadı­ğını söyledi. Bir gazetecini­n devlet memuru olmadığını söyleyen Sibel Güneş “İtaatkar olma durumunda hiç değiliz” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye