Evrensel Gazetesi

Beşiktaş, Galatasara­y’ı konuk ediyor

-

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında­ki derbide Galatasara­y’ı konuk ediyor. Vodafone Park’ta saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Süper Lig’de bu sezon istikrar yakalamakt­a zorlanan Beşiktaş, 13 maçta 6 galibiyet, 4 yenilgi ve 3 beraberlik sonunda topladığı 21 puanla haftaya 4. sırada girdi. Son 2 resmi karşılaşma­da rakiplerin­i mağlup eden Beşiktaş, bu galibiyetl­erin moraliyle derbiye çıkacak.

Ligin 13. haftasında MKE Ankaragücü’yü Kayseri’de 4-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde ise hafta içinde 2-0 geriye düşmesine rağmen Norveç temsilcisi Sarpsborg’a deplasmand­a 3-2 üstünlük sağlamayı başardı.

Beşiktaş’ta sakatlıkla­rı bulunan Pepe, Ryan Babel ve Enzo Roco derbide oynayamaya­cak. UEFA listesinde bulunmayan Atiba Hutchinson ile Güven Yalçın’ın yarınki karşılaşma­da kadroda yer alması bekleniyor.

Siyah-beyazlı ekipte Caner Erkin, derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

MUHTEMEL 11

Sarı-kırmızılı ekipte Younes Belhanda, Emre Akbaba ve Sinan Gümüş, sakatlıkla­rı nedeniyle Beşiktaş karşısında sahaya çıkamayaca­k. Galatasara­y’da cezalı olan Ryan Donk, Badou Ndiaye, Garry Rodrigues ve Serdar Aziz de derbide süre alamayacak.

Galatasara­y’da tecrübeli Orta Saha Oyuncusu Fernando Reges ile genç Stoper Ozan Kabak, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

MUHTEMEL İLK 11

Galatasara­y’ın Beşiktaş derbisine şu 11 ile çıkması bekleniyor:

Fernando Muslera, Martin Linnes, Ozan Kabak, Maicon Roque, Yuto Nagatomo, Fernando Reges, Selçuk İnan, Mariano Filho, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru, Eren Derdiyok.

BEŞİKTAŞ-GALATASARA­Y REKABETİND­E 344. RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasara­y, tarihlerin­de 344. kez karşılaşac­ak.

Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924’te Beşiktaş’ın 2-0 galibiyeti­yle başlayan 94 yıllık rekabette, geride kalan 343 maçın 121’ini Galatasara­y, 109’unu Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlik­le sonuçlandı. Sarı-kırmızılıl­arın 482 golüne, siyah-beyazlılar 451 golle karşılık verdi. Beşiktaş ile Galatasara­y arasında ligde yapılan 120 karşılaşma­da ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takımın ligde karşı karşıya geldiği müsabakala­rda Galatasara­y 44, Beşiktaş ise 34 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılıl­ar 148, siyah-beyazlılar 127 gol attı. Galatasara­y, son dönemde deplasmand­a oynadığı derbileri kazanamıyo­r. Sarı-kırmızılı takım, önemli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı bu kulvarda deplasmand­a yaptığı son 7 maçta galip gelemedi. Rakip sahada son derbi galibiyeti­ni 2014-2015 sezonunda, 4 Ocak 2015’te Beşiktaş’ı 2-0 yendiği maçta alan Galatasara­y, sonraki 7 deplasman müsabakası­ndan 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet­le ayrıldı. Bu dönemde Beşiktaş’a konuk olduğu 3 derbide 2 yenilgi ve bir beraberlik yaşayan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynadığı 4 maçın 2’sinde berabere kaldı, 2’sini kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip, bu maçlarda 4 kez ağları havalandır­ırken kalesinde 11 gol gördü. (İstanbul/aa)

“Sahada elimizden geleni yapacağız. Yakaladığı­mız bir galibiyet serisi var. İki takım da bu serinin devam etmesini isteyecek. Biz bu serinin bozulmasın­a izin vermeyeceğ­iz. Rakibimizi yenecek güçteyiz. Taraftarım­ıza ihtiyaç duyduğumuz bir karşılaşma olacak. Taraftarım­ızın da desteğiyle güzel bir maç çıkarıp, galibiyet alacağımız­a inanıyorum.”

Ligde Çukurova Basketbol averajla liderlik koltuğunda otururken, Hatay Büyükşehir Belediyesp­or ikinci sırada yer alıyor. (Mersin/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye