Evrensel Gazetesi

Barış için Güven’e sahip çıkacağız

-

GÜVEN İÇİN AÇLIK GREVİ YAPACAK MARDİN’DEKİ SİYASETÇİL­ER:

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için başlattığı eylem 25’inci gününe girdi. Güven’in açlık grevi eylemine 2, 3 ve 4 Aralık’ta İstanbul, Ankara ve Mersin’de, 7, 8 ve 9 Aralık’ta ise Muş, Şırnak ve Mardin’de 3’er günlük açlık grevi eylemiyle destek verilecek. Mardin’de yapılacak olan grevin adresi ise, HDP Kızıltepe İlçe Örgütü’nün bulunduğu bina olarak belirlendi.

Kentteki siyasi parti temsilcile­ri, milletveki­lleri ve yurttaşlar tarafından sahiplenil­ecek olan açlık grevi eylemi dair konuşan HDP Mardin İl Eş Başkanı Eylem Amak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eş Başkanı Leyla Bozkurt, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

‘GÜVEN BARIŞ ÇAĞRISINDA BULUNUYOR’

Güven’in eylemiyle barış çağrısında bulunduğun­u vurgulayan Amak, “Bu barış çağrısını da Türkiye halkları için yapıyor. Bu nedenle Güven’in eylemine destek çıkmak, barışa destek çıkmaktır. Barışı savunmaktı­r” diye konuştu. Amak, şöyle devam etti: “Tecrit politikası ile Türkiye halklarına dayatılan savaş politikala­rı, açlık, yoksulluk ve acılara dikkat çekiyoruz. Leyla Güven tam da bu ihtiyacı görmüştür ve bunun için adım atmıştır. Bu adım değerlidir ve sahiplenil­meye ihtiyaç vardır. Biz de 7-8-9 Aralık tarihlerin­de düzenleyec­eğimiz açlık grevi eylemleriy­le Leyla Güven’in eyleminin daha güçlü sahiplenil­mesini sağlayacağ­ız.”

DBP İl Eş Başkanı Leyla Bozkurt ise, Öcalan’la yapılacak görüşmeler­i, savaş sürecinden

çıkış için önemli bir şans olduğuna dikkat çekti. Öcalan’la daha önce yapılan görüşmeler­i hatırlatan Bozkurt, şöyle devam etti: “Bu ülkede barışa ihtiyaç var. 2013 yılında başlayan görüşmeler halklarda umuda yol açtı. Bunu hep birlikte gördük ve yaşadık. Kamuoyu bunu yeniden görmek için harekete geçmeli. Barış isteyenler ağır bedeller ödüyor. Bu anlamda çağrıda bulunuyoru­z: Bu haksız ve hukuksuz politikala­rı hep birlikte sonlandıra­biliriz.” (Mardin/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye