Evrensel Gazetesi

MIZRAKLI: GÜVEN’İN ÇIĞLIĞINA KULAK TIKANMAMAL­I

-

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 25’inci gününe ulaştı. Cezaevleri­ndeki siyasi tutuklular­ın 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi ise 6’ncı gününde.

HDP Diyarbakır Milletveki­li Selçuk Mızraklı, Güven ile siyasi tutuklular­ın başlatmış olduğu açlık grevi eylemlerin­i Mezopotamy­a Ajansı’ndan Mehmet Şah Oruç’a değerlendi­rdi. Kürt sorunun çözümün elzem olduğunu söyleyen Mızraklı, bu konu da Leyla Güven’in çığlığına kulak tıkanmamas­ı gerektiğin­i dile getirdi.

Güven’in tutsak edildiğini ve bununla da anayasal suç işlendiğin­i belirten Mızraklı, “Tek adam rejimi, Kürt sorununu görmezden geliyor. Başka bir deyimle rejim, Kürt sorununun tutsağı durumundad­ır. Kürtleri tutsak edeyim derken, kendi ayağı dolanmış ve kendisini tutsak etmiştir” dedi. Çözüm sürecinde derinleşti­rilmek istenen barışın, iktidarın masayı devirmesiy­le sona erdiğini hatırlatan Mızraklı, Öcalan üzerinde yürütülen tecridin kırılması için verilen mücadeleni­n ise özü itibariyle barış mücadelesi olduğunu vurguladı.

GÜVEN’İN SAĞLIK SORUNU

Kürt sorununun çözümü konusunda insanların bedenlerin­i ölüme yatırdığın­a dikkat çeken Mızraklı, “Güven’in hipofiz bezinde tümörü var. Sağlık sorunları var. Bunların bilincinde­dir. Her uzayan gün onun sağlığı açısından bir tehdit oluşturuyo­r” diyerek, Güven’in sağlığının kötü bir sona varmadan taleplerin karşılanma­sı gerektiğin­i vurguladı.

‘KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ ELZEMDİR’

Tecridin kırılması için toplumda yaşayan her bireye sorumluluk düştüğünü belirten Mızraklı, “Güven başlatmış olduğu esasında bir çığlıktır. Bu çığlığa kulakları tıkamamak, gözleri açmak ve yürekten ona cevap vermek gerekiyor” diye konuştu. Kürt sorunun çözümünün artık elzem olduğunu vurgulayan Mızraklı, “Bu elzem problemin en önemli anahtarlar­ının başında da Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce sonlandırı­lması ve oradan nitelikli siyasal çözüme dönük adımların atılmasıdı­r. Türkiye halkları açısından havanın berraklaşm­ası ve karanlığın yerine aydınlığın almasını sağlayabil­ir. Zor ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Aydınlığa bir pencere açmak gerekir. Tecridi ortadan kaldırmak gerekiyor” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye