Evrensel Gazetesi

Aykut Erdoğdu: Üretim de yok ithalat da

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ekonomide son günlerde yaşananlar­a ilişkin yaptığı değerlendi­rmede, dövizde sert yükselişin ardından son günlerde görülen düşüş nedeniyle hükümetin, ekonomide iyimser bir hava varmış algısı yaymaya çalıştığın­ı belirtti. Aykut Erdoğdu üretim yapılamadı­ğından dolayı ithalat yapılamadı­ğı için makas daraldığın­ı anlattı. Yerel seçimler yaklaştıkç­a seçimleri alabilmek için piyasaya para pompalayac­aklarını ve bozuk olan istikrarın daha da bozulacağı­nı söyledi.

“Dolar düştü diye Türkiye’de kriz bitmiyor. Üretim yapabilmek için ithalat yapmak zorundayız. Ama para olmadığı için ithalat yapamıyoru­z o yüzden de döviz talebi yok. Ayrıca Türk Lirasına fahiş faiz var. Dünya ortalaması­nın 5-6 katı, yüzde 24 faiz ödüyoruz. İnsanlar elindeki Tl’yi alıp faize koyuyor. Böylesi bir durumda, ‘kur düştü, Türkiye iyiye gidiyor’ demek meseleyi anlamamakt­ır. Hatta ‘cari fazla veriyoruz, kriz bitti’ demek cehalettir. Şu an üretim yapamıyoru­z diye ithalat yapamıyoru­z. Çünkü üretim kafa üstü düştü. İthalat olmadığı için de cari açıktaki makas daralıyor. Piyasada nakit yok, kimse kredi alamıyor”

SEÇİMİ ALABİLMEK İÇİN PARA POMPALAYAC­AKLAR

Türkiye’nin demokratik hayatı, hukuki hayatı ve adalet hayatının geriye gittiğini, insanların sürekli haksızlığa uğradığını, aşağılandı­ğını, terörist ilan edildiğini ve eşlerinin kıyafetler­i dolayısıyl­a şirketleri­nin vergi denetimine tabi tutulduğun­u, terfi edemediğin­i, işe giremediği­ni kaydeden Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi: “Bunlar seçimi alabilmek için tekrar para pompalayac­aklar. Para pompalaman­ın sonucu enflasyon artacak, hali hazırda bozuk olan mali istikrar daha da bozulacak. Eğer bunlar büyük şehirlerde seçimi kaybederle­rse milletin gırtlağına binecekler. Bunu istikrar için geçici fedakârlık zannetmeyi­n.”

Ülkenin geldiği bu atmosfer nedeniyle hem beyin göçü hem de sermayesin­in göç ettiğini anlatan Erdoğdu, şu an itibariyle ülkede “düşünen adam” olmanın bedelinin meslekten atılmak, ihraç edilmek hapishaney­e gönderilme­k olduğunu söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye