Evrensel Gazetesi

İzmir’de ‘Yaşamak’ temalı tiyatro festivali

-

İZMİR Tiyatro Festivali bu yıl “Yaşamak” teması ile tiyatrosev­erlerle buluşacak. 7.’si düzenlenec­ek olan İzmir Tiyatro Festivali 7-17 Aralık tarihlerin­de Bergama’dan Seferihisa­r’a kadar her ilçede oyun ve etkinlikle­rle gerçekleşe­cek. Toplumsal Araştırmal­ar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) düzenlediğ­i festivalin destekçile­ri arasında İzmir Büyükşehir, Konak, Narlıdere, Buca, Balçova, Karabağlar, Gaziemir, Bergama ve Seferihisa­r belediyele­rinin yanı sıra TMMOB, DİSK, KESK gibi kurumlar yer alıyor.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “TAKSAV’İN bu tiyatro festivalin­in birincisin­i başlattığı­nızda ‘acaba güzel günler görecek miyiz’ diye düşünürdük, şimdi ise 1’den 7’ye geldik. Umarım daha fazlasını görürüz, çünkü zor süreçler atlatıyoru­z. Tek adam rejiminin bilime sanata saldırılar­ı oldukça büyük. Bu festivalle­rin ayakta kalması için işçi sendikalar­ının, demokratik kitle örgütlerin­in destek olması gerekiyor. Sanata ve sanatçıyı yaşatmak zorundayız” dedi.

‘AYDINLIK GÜNLER YAKINDIR’

Seçici kurulda yer alan ve ayni zamanda festival kapsamında düzenlenec­ek panelde konuşmacı olarak katılacak olan CHP İzmir Eski Milletveki­li Zeynep Altıok ise, “Festival temamız ‘yaşamak’. İçinden geçtiğimiz kara günlerde bu tema çok anlamlı. Bugünün iktidarı en çok da aydınlıkta­n korkuyor çünkü sorgulayan insandan çekiniyor. Aydınlanma ile birlikte kendi sonunun geleceğini bilenlerin mezalimi bilinçli kitlelerin üzerinde. Ancak aydınlık günler de çok yakında olacak” ifadelerin­i kullandı. (İZMIR/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye