Evrensel Gazetesi

Bu hafta, birçok gazeteci yine hakim karşısına çıkacak

-

140’ın üzerinde gazeteci ve yazarın tutuklu olduğu Türkiye’de bu hafta boyunca gazeteci davaları görülecek. Neredeyse her güne bir dava düşüyor. Gazetemiz Genel Yayın Yönetgmeni Fatih Polat da hakim karşısına çıkacak. Davalardan kısa kısa: Gün Matbaacılı­k çalışanlar­ının ‘terör örgütü üyeliği, terör propaganda­sı ve terör örgütüne ait yayınları basmak veya yaymak’ suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın duruşması saat 09:30’da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Çağdaş Hukuk Bürosu üyesi avukatları­n ‘terör örgütü üyeliği ve yöneticili­ği’ suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde (Silivri Ceza İnfaz Kampüsü) görülecek. 5 Aralık, Çarşamba Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ve muhabir Pınar Gayip’in ‘terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propaganda­sı yapmak’ suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 6 Aralık, Perşembe Jinnews muhabiri Kibriye Evren’in ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanlar­ı İshak Yasul, Hicran Urun, Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve İhsan Yaşar’ın tutuklu; Davut Uc¸ar, Ersı·n C¸aksu, Fırat Benlı·, Gu¨nay Aksoy, Mizgin Fendik, Önder Elaldı, Pınar Tarlak, Ramazan Sola ve Yılmaz Yıldız’ın ise tutuksuz olarak yargılandı­ğı davanın duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Eski Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker’e, 15 Eylül 2017 tarihinde Bayburt Grubu bünyesinde­ki Agrobay Seracılık şirketine verilen ihale hakkında kaleme aldığı “Rusya’ya domatesler de Bayburt’tan” başlıklı yazı nedeniyle Arobay Seracılık şirketi tarafından 1,5 milyon Tl’lik manevi tazminat davası açılmıştı. Davanın ön inceleme duruşması Haziran ayında görülmüş, dava ertelenmiş­ti. Toker’in duruşması saat 09:25’te Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Fatih Polat’ın Melih Gökçek’in şikayeti üzerine ‘kişiler arası haberleşme­nin gizliliğin­i ihlal etmek’ suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MEDYA SERVİS)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye