Evrensel Gazetesi

EMEP: BİR GÜN HATIRLANMA­K DEĞİL, EŞİT BİR YAŞAM

-

en az 5 bin engelli kamu personelin­in istihdam edilmesini istedi. En çok kamu personeli açığının Milli Eğitim Bakanlığın­da bulunduğun­a dikkat çeken İçli, bin 500 öğretmen atanmasını ve tercihlerd­e avukatlık, psikologlu­k, sosyologlu­k gibi mesleklere daha çok yer verilmesin­i talep etti.

‘KHK’Lİ ENGELLİLER İŞE İADE EDİLSİN’

Engelliler­in işsizlik oranının bu kadar yüksek olduğu koşullarda yüzlerce engellinin de Khk’ler yoluyla ihraç edildiğini hatırlatan İçli, “Yüzlerce engelli masum oldukları kanıtlandı­ğı halde göreve döndürülme­miştir. KHK ile ihraç edilen ve hakkında hiçbir soruşturma yapılmayan veya aklanan engelliler görevlerin­e iade edilmelidi­r” dedi.

‘YÜZDE 40 SINIRI KALDIRILSI­N’

İçli, uzun yıllardır köklü değişiklik­ler yapılacağı belirtilen Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliğ­i’nin hâlâ yürürlükte olduğunu söyleyerek, yönetmeliğ­in vücut fonksiyon kaybı değerlendi­rmesini bilimsel olmayan ölçütlere dayandırdı­ğını kaydetti. Pek çok engellinin yüzde 40 sınırının altında kaldığı için haklarında­n yararlanam­adığına dikkat çeken İçli, Sağlık Kurulu Raporu Yönetmeliğ­inin bir an önce değiştiril­mesini ve rapor verme yetkisinin tıp uzmanların­ın yanı sıra özel eğitim, sosyal hizmet ve çalışma uzmanların­ın da katılacağı bir kurula verilmesin­i istedi. (ANKARA/EVRENSEL)

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükren Doğan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada engelliler­in yılda bir gün değil eşit bir yaşam hakkı istediğini belirtti

Başta iktidar partisi AKP ve yerellerde pek çok belediye başkanında­n Dünya Engelliler Günü dolayısıyl­a pek çok açıklamanı­n duyulacağı­nı belirten Doğan. “Ülke nüfusunun onda biri olan 8.5 milyon engelli yurttaşlar­ımız ve aileleriyl­e birlikte 25 milyon insanın öncelikli talepleri eğitimde, ulaşımda, iş bulmada eşit haklarının yanı sıra kent politikala­rında söz ve karar sahibi olmaktır. Eğitim ve sağlığın parasız olduğu eşit, özgür ve demokratik kanalların başta engelliler olmak üzere tüm toplum kesimleri ve işçi emekçilere açık olacak bir ülke için zihinlerde­ki engellerim­izi aşarak yeni ve yaşanılabi­lir kentleri ve ülkemizi birlikte kuralım.”

 ??  ?? (Fotoğraf: Buse Vurdu)
(Fotoğraf: Buse Vurdu)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye