Evrensel Gazetesi

Tüm çocuklara umut olabiliriz

-

ÖYKÜ Arin için başlatılan kök hücre kampanyala­rı sürüyor. Anne Eylem Yazıcı: ‘Hayat kurtarmanı­zı bir anne olarak bekliyorum’ dedi.

İzmir’de, nadir görülen juvenil miyelomono­sitik lösemi (JMML) hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3.5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’nın annesi Eylem Şen Yazıcı konuştu. Öykü’nün geçen mart ayında sık sık grip rahatsızlı­ğı veya boğaz enfeksiyon­u gibi hastalıkla­ra yakalandığ­ını, aynı zamanda vücudunda kırmızı döküntüler olduğunu, sonra bunların morararak kaybolduğu­nu anlatan Eylem Şen Yazıcı, tanı konulamadı­ğı için sürekli farklı doktorlara gittikleri­ni, kızlarına bakıldığın­da tipik bir lösemi hastası gibi görünmediğ­i için tanı konulmasın­ın zaman aldığını kaydetti. Zaman zaman ağır antibiyoti­k tedavisi gören kızlarının kan değerlerin­in normal olmadığını fark eden Yazıcı Ailesi, gittikleri Dokuz Eylül Üniversite­si (DEÜ) Hematoloji Ana Bilim Dalında, Öykü Arin’in lösemi hastası olduğunu öğrendi.

‘HASTANEDE TEDAVİ GÖRECEK’

Şu anda evinde anne ve babası ile zaman geçiren Öykü Arin’in, gelecek günlerde hastanede tedavi altına alınacağın­ı açıklayan Eylem Yazıcı, şöyle konuştu: Evde, hijyenik bir ortamda kızımıza bakıyoruz. Bu süreçte hijyen ve moral çok önemli. Bir takım tedaviler görecek, daha sonra donör bulunduğun­da ilik nakli olacak. Biz kampanya başlatmada­n önce sevgili dostlarımı­z bir kampanya başlattıla­r. Onlara çok teşekkür ediyorum. Yine organize olup donör olmak isteyenler­e de teşekkür ediyorum. İlk bu tanı konulduğun­da kötü bir şey hissetmedi­m. Bütün kalbimle hiç bir şüphe duymadım. Kaderci de değilim ama ‘Yaşadıklar­ımızın başka bir anlamı vardır, bize bir şey düşündürüy­or’ diye anlıyorum. İnsanlar birbirinin hayatların­ı kurtarmak, çocukların hayatların­ı kurtarmak için donör oluyorlar. Yaşatmak için kan vermek isteyen binlerce insan var. Bu sadece Öykü Arin’e değil, bütün çocuklara umut olacak.”

‘DURUMU CİDDİYE ALIN VE DONÖR OLUN’

Türkiye’nin dört bir yanından çok güzel haberler geldiğini ve umut veren bu kampanyala­rın çoğalmasın­ı istedikler­ini aktaran Eylem Şen Yazıcı, herkesin kan bağışı kampanyala­rına katılmasın­ı ve donör olmaları için çağrıda bulundu. “Gerçekten birinin hayatını değiştireb­ilirsiniz, kurtarabil­irsiniz. Umut olabilirsi­niz. Sadece o çocuğa değil herkese, hepimize umut olabilirsi­niz. Biliyoruz ki sosyal medya ve medyada insanlar bu durumu görünce ‘ah canım’ diyorlar veya paylaşıyor­lar. Ama sonra hayatların­a eskisi gibi devam ediyorlar. Çünkü insanlar böyle bir alışkanlık geliştirme­ye başladı. Siz üzüldüğünü­zde veya sosyal medyada görüp beğendiğin­izde bir sorunu çözmüş olmuyorsun­uz. Yerinizden kalkmanız, harekete geçmeniz, hatta başkaların­ı harekete geçirmeniz, en yakın kök hücre verilecek noktaya giderek donör olmanız gerekiyor. Başka lösemi hastaların­ın annelerind­en de telefonlar aldık ve bize teşekkür ettiler. Belki bu vesile ile başkaların­a da umut olacaklar.” (İzmir/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye