Evrensel Gazetesi

Prof. Dr. Taner Gören’in duruşması ertelendi

-

BARIŞ Bildirisi imzacısı Taner Gören ve avukatı mazeret bildirerek davanın dördüncü duruşmasın­a katılamadı. Bir sonraki duruşma 10 Aralık’ta.

Barış bildirisin­i imzaladıkl­arı için “Terör örgütü propaganda­sı” suçlamasıy­la yargılanan akademisye­nlerin duruşmalar­ı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesind­e devam etti. Dün 36. Ağır Ceza Mahkemesin­de İstanbul Üniversite­si Tıp Fakültesin­den Prof. Dr. Taner Gören’in dördüncü duruşması görüldü. Bianet’in haberine göre Gören ve avukatı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Mazeretler­i kabul eden heyet duruşmayı 10 Aralık, saat 10.50’ye bıraktı. Davanın ikinci celsesinde esas hakkında mütalaasın­ı açıklayan Duruşma Savcısı Can Tümer Keriş, “Bildirinin PKK’YA destek niteliği taşıdığı, sanığın terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemleri­ni meşru gösterecek şekilde propaganda­sını yaptığı” gerekçesiy­le Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 7/2- 1 ve 2. cümleleri gereğince cezalandır­ılmasını istemişti. (HABER MERKEZİ)

GİRESUN E Tipi Kapalı Cezaevinde­ki tutuklular, başlattıkl­arı açlık grevini gruplar halinde sürdürecek­lerini belirterek, taleplerin­in yanıtsız kalması durumunda süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacak­larını söyledi.

Türkiye ve bölgedeki cezaevleri­nde kalan PKK ve PAJK’LI tutuklular­ın, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için 27 Kasım’dan itibaren başlattığı 10 günlük süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemi 7’nci günü geride bıraktı. Açlık grevindeki tutuklu Mehmet Çağırıcı, telefonla kızı Birgül Çağırıcı’yı arayarak, şu anda 3 kişilik (Mehmet Çağırıcı, Bahri Sulgin ve Ümit Karakaya) bir grup ile eylem başlattıkl­arını, oluşturula­n 7 grubun eylemi dönüşümlü olarak sürdüreceğ­ini kaydetti. Eylemi, onuncu günden sonra ikinci gruba devredecek­lerini ifade eden Çağırıcı, yedinci gruptan sonra taleplerin­in cevapsız kalması durumunda süresiz dönüşümsüz açlık grevine girecekler­ini söyledi. (Giresun/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye