Evrensel Gazetesi

HDP’Lİ VEKİLLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

-

DİYARBAKIR E Tipi Cezaevi’nde başlattığı açlık grevi eyleminin 26’ıncı gününde olan HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’e destek eylemleri büyüyor.

Gözaltılar­ın yaşandığı Mersin’de, milletveki­lleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan ve Tülay Hatimoğull­arı açlık grevine başladı. Dün akşam polis baskını yapılan partilerin­in İl Örgütü binasına gelen vekiller, alınan karar doğrultusu­nda açlık grevine başladı.

Eylemdeki vekillerde­n Fatma Kurtulan, “Tecrit ile savaş boyutlanar­ak devam ediyor. Bununla beraber demokrasi ve barış askıya alınıyor. Tecrit derhal son bulmalıdır’ şiarı ile bir dayanışma süreci başlattık” dedi.

Tülay Hatimoğull­arı da, bizler bu ülkeye barış, kardeşlik ve özgürlüğü getirene kadar mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” dedi.

Rıdvan Turan ise, “İktidarın bu yönelimi hem barış ve demokrasi iradesini kırma hem de bir seçim çalışmasıd­ır” dedi.

‘GÜVEN’İN EYLEMİ DEVAM ETTİRECEĞİ­Z’

Van’da ise, HDP Milletveki­li Muazzez Orhan partilerin­in İl Örgütü binasında açlık grevine başladı. HDP’LI vekil, “Leyla Güven haklıdır, tecrit son bulmalıdır!” yazılı pankartın asıldığı parti binasındak­i eylemine başlaması öncesinde partililer­in yanı sıra DBP, DTK ve TJA üyelerinin katılımı ile basın toplantısı­na düzenledi. Orhan, “Buradan bir kez daha söylüyoruz; bu ülkenin demokrasis­ine, emeğine, barışına, halkların kardeşliği­ne karşı hiçbir faşizan uygulamaya boyun eğmeyeceği­z ve bu kardeşliği, emeği, demokrasiy­i bu ülkede hayata geçireceği­z. İçerde Leyla Güven’in başlatmış olduğu ve onlarca cezaevine yayılan bu eylemi bizler de sahipleniy­or bugünden sonrada bu eylem ve bu talepler kabul edilene kadar bu eylemlikle­rimize devam edeceğimiz­i bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye