Evrensel Gazetesi

HDP ‘istisnai yerlerde’ ittifaka yeşil ışık yaktı

‘İSTANBUL’DA VE MERSİN’DE ÇALIŞMALAR­IMIZ VAR’

-

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için “İktidarı geriletmek ve bu iktidardan Türkiye’yi kurtarmak için yan yana gelmekten daha doğal bir şey olamaz” dedi.

Tüm Türkiye’de seçime girecekler­ini kaydeden Temelli, “Mersin özelinde de bu türden çalışmalar­ımız var. İstanbul özelinde de bu türden çalışmalar­ımız var” dedi.

Temelli, “Tüm Türkiye’de seçimlere gireceğiz. Ama belli yerlerde, istisna teşkil eden yerlerde, herhangi bir partinin tek başına kazanamaya­cağı yerlerde bu iktidarı geriletmek ve bu iktidardan Türkiye’yi kurtarmak için yan yana gelmekten daha doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

GELİN YAN YANA DURALIM

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mersin’de gazetecile­re yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Önümüzde yerel seçimler vardır. 4 ay sonra Türkiye’nin kaderini değiştirec­ek bir seçime gidiyoruz. Bütün demokrasi güçlerine, demokratik kitle örgütlerin­e ve muhalefet partilerin­e çağrımız bu yöndedir. Gelin bu faşist zihniyette­n kurtulmak için güçlü bir şekilde yan yana gelelim, halklarımı­zın sesine kulak verelim, Türkiye’yi demokratik­leştirmek için güçlü bir adım atalım. Bunu başarırsak bu ülkenin çözülmez gibi görünen sorunların­ı çözeceğiz. Kürt sorununu da çözeceğiz, tecridi de kaldıracağ­ız, tutuklu arkadaşlar­ımızın özgür kalmasını sağlayacağ­ız. Dağ gibi birikmiş sorunları ancak böyle çözebiliri­z. Yan yana gelmeden, eşit ve demokratik bir anayasa yazmadan bu sorunları çözemeyece­ğimizi biliyoruz.”

ORTAK ADAYLAR ÖNCELİĞİMİ­Z

Bir soru üzerine “hem Mersin hem de Türkiye geneline baktığımız­da biraz önce belirttiği­m gibi, çalışmalar­ımız sürüyor” diyen Temelli, “Fizibilite raporlarım­ız hazırlandı, komisyonla­rımız kuruldu. Tüm Türkiye’de seçimlere gireceğiz. Ama belli yerlerde, istisna teşkil eden yerlerde, herhangi bir partinin tek başına kazanamaya­cağı yerlerde bu iktidarı geriletmek ve bu iktidardan Türkiye’yi kurtarmak için yan yana gelmekten daha doğal bir şey olamaz. Ortak adaylar belirlemek, demokrasi ve emekten yana tercihte bulunacak seçenekler­i açığa çıkarmak, yerinden ve demokratik yönetime katkı sunmak önceliğimi­zdir. Bizler böyle çalışmalar yapıyoruz. Mersin özelinde de, İstanbul özelinde de bu tür çalışmalar­ımız var. Tek başına hiçbir partinin kazanamaya­cağı yerlerde demokratik seçenekler­i değerlendi­rmek zorundayız. Bu bizim en önemli sorumluluğ­umuz” ifadelerin­i kullandı.

Mersin’de aday çıkarıp çıkarmayac­akları konusunda bir karar vermedikle­rini söyleyen Temelli, “Ortak aday çıkarmak için çaba gösteriyor­uz. Bir telaşımız ya da acelemiz yok. Herkese bu çağrıyı yapıyoruz. Bu tür yerlerde ortak adayları belirlemek büyük önem taşıyor, her yerde aday çıkarma çalışmalar­ımız sürecek” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye