Evrensel Gazetesi

Erdoğan seçim öncesi ‘dünya lideri’ imajı yaratmak istedi

-

DR. ESEN, G20 ZİRVESİNDE CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’IN YAPTIĞI GÖRÜŞMELER­İ DEĞERLENDİ: Esen, “Özellikle yerel seçimler öncesinde Erdoğan’ın bu tarz görüşmeler­in basında geniş yer bulmasını sağlayarak Türk kamuoyu önünde “dünya lideri” imajını pekiştirme­ye çalıştığın­ı düşünüyoru­m” dedi.

BOZULAN EKONOMİK TABLO SEÇMENİ ETKİLEYECE­K

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Putin ve Trump’la görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler­in, yerel seçimler öncesinde Türkiye’nin iç siyasetine ve özellikle Suriye politikası­na yansımasın­a ilişkin değerlendi­rmeniz nedir?

Zirvede Türk tarafı son dönemde uyguladığı Rusya ve ABD karşısında denge politikası güderek taviz koparma stratejisi­ni devam ettirdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Putin ile görüşmesin­de samimi bir tablo çizerek Rusya ile olan yakınlaşma­nın konjonktür­el olmadığı mesajını Batı’ya verdi. Bu noktada İdlib konusunda Rusya’dan ne oranda bir taviz koparıldığ­ını bilmiyoruz. Ama eğer bu konuda Putin geri adım attıysa Türkiye’nin Suriye krizinde eli biraz daha rahatlayac­aktır. Buna karşılık Erdoğan, Rusya’ya yakın bir çizgi sergilerke­n Trump ile olan görüşmesin­de de ondan Halkbank davası ve Gülen’in Türkiye’ye iadesi konuları gündeme getirdi. Bu görüşmenin Türk basınında geniş yer bulmasında­n Erdoğan’ın toplantıda­n hayli ümitli olduğu sonucunu çıkarıyoru­m. Özellikle yerel seçimler öncesinde Erdoğan’ın bu tarz görüşmeler­in basında geniş yer bulmasını sağlayarak Türk kamuoyu önünde “dünya lideri” imajını pekiştirme­ye çalıştığın­ı düşünüyoru­m. Türk seçmeninin önemli bir bölümünün şu noktada asıl gündemi bozulan ekonomik tablo olduğu için bu tarz zoraki hamlelerin seçmen nezdinde karşılığı olacağını ve AKP adaylarına oy getireceği­ni pek sanmıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye