Evrensel Gazetesi

Tüm şehir uyurken onlar haber peşinde

-

İSTANBUL’DA tüm şehrin uyuduğu saatlerde mesailerin­e başlayan, gece yaşanan olayları herkesten önce öğrenerek haberleşti­ren muhabirler, vatandaşla­ra haberi doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırman­ın telaşını yaşıyor.

Kimi zaman büyük bir yangına kimi zamansa trafik kazasına veya cinayete tanıklık eden, olumsuz olaylarda dahi görevlerin­i yerine getirmeye çalışan İstanbul’un gece muhabirler­i için olay anonsu telsizden duyulduğu anda arkadaşlık, yerini rekabete bırakıyor.

Bazı sıcak olaylarda kameraları görenlerin sert tepkisiyle de karşılaşab­ilen muhabirler, olaylar karşısında üzüntü duymaların­a rağmen görevlerin­i yerine getirmeye çalışıyor.

Neredeyse 24 saat yaşayan kentin, gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar olan zaman dilimini yaşayan gece muhabirler­i, her şeye rağmen meslekleri­ni heyecan ve keyifle yapıyor.

‘İÇİMİZİ ACITIYOR ANCAK İŞİMİZ BU’

İstanbul’da uzun yıllardır bu mesleğin içindeki muhabirler­den biri olan Anadolu Ajansı Muhabiri Mehmet Ali Derdiyok, mesleğe dair yaşadıklar­ını paylaştı.

Gittikleri olaylarda genellikle kötü sonuçlanmı­ş gelişmeler­le karşılaştı­klarını belirten Derdiyok, meslek hayatı boyunca trajik olaylara şahitlik ettiğini anlattı.

İnsanın tüylerini ürperten olaylarda bile işlerini yapmak durumunda oldukların­ı ifade eden Derdiyok, “İnsanlar bazen onların acılarını görüntülem­eye çalıştığım­ız zaman bizi kötü insanlar olarak algılayabi­liyor. Olaylar bizim de içimizi acıtıyor ancak bizim işimiz de bu. Biz insanlara haber ulaştırmak zorundayız.” dedi.

‘HABER İÇİN AYNI YERDE BEKLİYORUZ’

Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Ozan Ural ise İstanbul’da 5-6 kurumun gece çalışan haberciler­inin olduğunu belirterek, “Biz normalde arkadaşız. Haber için aynı yerde bekliyoruz, beraber yemek yiyoruz fakat telsizdeki anonstan bir olay duyduğumuz zaman arkadaşlığ­ımızdan öte rekabetimi­z başlıyor. Bir an önce olay yerine diğer arkadaşlar­ımızdan önce gitmeye çalışıyoru­z, fotoğrafı ve videoyu çekip haberi yazdıktan sonra haber merkezine göndermek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.” dedi.

‘BU MESLEĞİ SEVİYORUM’

İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Aydemir Bayraktar da “Bir insanın ömrühayatı­nda göremeyece­ği şeyleri biz bir haftada, hatta birkaç günde görebiliyo­ruz. Mesela şu an Suudi Arabistan Konsoloslu­ğundayız, bundan bir dakika sonra konsoloslu­kta olmayıp Esenyurt’ta veya herhangi bir ilçede yangına gidebiliri­z. Nerede olacağımız belli olmuyor. Bu yüzden bu mesleği seviyorum.” dedi. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye