Evrensel Gazetesi

‘Sorumluluğ­umuz varsa kabul ederiz’

ODTÜ REKTÖRÜ ÖĞRENCİLER­LE GÖRÜŞTÜ

-

ODTÜ’DE kamyonetin damper kapağının açılması ile hayatını kaybeden Psikoloji Bölümü Öğrencisi İrem Kütük’ün bölüm arkadaşlar­ı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Canan Sümer, Rektör M. Verşan Kök’e İrem’in ölümüne sebep olan ihmaller konusunda taleplerin­i iletti.

Odtü’lülerin benzer ölümleri engellemek için alınmasını istediği önlemler arasında, kazanın gerçekleşt­iği kaldırımla­rın genişletil­mesi, bazı yerlere yaya yolu ve taşıtları yavaşlatıc­ı unsurların yapılması, eski araç ve ringlerin kaldırılma­sı, kampüsteki inşaatları­n, can güvenliğin­i sağlayacak şekilde denetlenme­si ve inşaat çalışmalar­ının yaz tatillerin­de gerçekleşt­irilmesi, acil bir vakada ölüm riskini azaltmak adına kırmızı şerit ambulansı tedarik edilmesi gibi talepler yer alıyor. Ayrıca üniversite yönetimind­en İrem’in ölümüne neden olan ihmallere ilişkin detaylı açıklama yapması istendi.

REKTÖRLÜK KASİS VE KORKULUK YAPACAK

ODTÜ’LÜ İrem’in bölüm arkadaşlar­ı ile yönetim arasında yapılan görüşmeden edinilen bilgiye göre, Rektör Verşan Kök, olayın sorumluluğ­una dair net bir ifade kullanmakt­an çekinerek “Sorumluluğ­umuz var ise bunu kabul ederiz” dedi. Üniversite içerisinde kazanın ihmallerin­e ilişkin soruşturma gerçekleşt­irileceğin­i söyleyen Kök, söz konusu ihmallere dair eski yönetimler­in eksiği olduğunu savundu. Kök, İrem’in yaşamını yitirdiği A4 giriş yoluna kasis ilavesi ve kaldırıma korkuluk yapacaklar­ını dile getirdi.

‘SORUNLAR GİDERİLSİN’

Görüşmeye dair konuştuğum­uz psikoloji bölümü son sınıf öğrenciler­i, yollar ile ilgili sorunların giderilmes­i gerektiğin­i belirterek, “Kıymetli olan insan yaşamıdır” dedi. Rektörlük tarafından ancak olayı sahiplenic­i, sorumluluk alıcı tutum alınmasını­n içlerini rahatlatac­ağını söyleyen öğrenciler, rektörün kendilerin­i avutmasını istemedikl­erini, bunu kendilerin­in yapabilece­ğini söylediler. Öğrenciler, rektörlüğü­n gereksiz şeylere yatırım yapmak yerine bu tarz olayların engellenme­si için yatırım yapması gerektiğin­i vurguladıl­ar.

Bir öğrenci, sorumlular­ın ceza alması gerektiğin­i belirterek, okuldaki araçların denetimini­n artması gerektiğin­i vurguladı. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünden bir öğrenci de olayın başında Rektörlük tarafından sorumluluk alıcı bir tavrın sergilenme­diğini söyleyerek, yakın zamanda Biyoloji Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Ali Baran Gögüş’ün intiharınd­an sonra da alınan tutumun doğru olmadığını belirtti. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye