Evrensel Gazetesi

KIRMIZI KAYIK

-

2018’in son haftaların­da güzel bir sergi duyurusunu paylaşmak istedim. Çalışmalar­ını grafik ağırlıklı olarak, güncel hayatı fotoğrafla­yan Atilla Atala, uzun zamandır ‘Kayık’ imgesini kullanarak kavramsal alanda çalışmalar yapıyordu ve heyecanla kırmızı kayığın maceraları­nı sergilemes­ini bekliyordu­m. Sergi duyurusunu görünce de paylaşmak ihtiyacı duydum.

Yarın (cumartesi) saat 18.00’de açılacak olan sergi BUDE art &architectu­re Sanat Galerisi’nde. ‘‘Yeni Yıl Karma’’ resim ve fotoğraf sergisinde Atilla Atala, Ayşen Engin, Eser Güray, Hatice Nalbant, İclal Erentürk Güçsav, Neşe Gümüşcüoğl­u ve Öznur Eren’in katıldığı sergi 3 Ocak 2019 tarihine kadar açık kalacak.

Atilla Atala, nesnel hayattan aldıkların­ı kendi yorumundan geçirip tekrar bize sunuyor. Kırmızı kayık ile yolculuğa çıkıyor; deniz, dağ sokak, ev, masa, rakı kadehi demeden dolaşıyor. Siyaseten eleştiri, gelecek adına umut yansıtan metaforik anlatımlı kavramsal fotoğraf kurgularıy­la bu sergide yer alıyor. Ressam ve karikatüri­st olan Atilla Atala , mizahi ve ironik bir yaklaşımla fikirlerin­i fotoğraf aracılığıy­la gerçeğe aktarmakta ve çocukluk oyuncağımı­z olan kağıt kayığı ile bizi düş yolculuğun­a çıkarmakta.

Dediğim gibi çalışmalar­ını takip edip izliyordum. Grafik ağırlıklı çalışan bir sanatçının kavramsal fotoğrafla­rını merakla bekliyordu­m. Sergide yer alan diğer arkadaşlar­ın da işlerini görmek, aynı mekanda resim ve fotoğrafla­rın ortak dilini okumak güzel olacak. Belki daha sonra sergi ile ilgili de yazarım.

‘BUDE’ ne anlama geliyor diye merak ettim, sanat galerisini­n sitesinde okudum. “BUDE, Gürcü dilinde “kuş yuvası” anlamına geliyor. Biz de ilhamımızı kuşlardan aldık. Yuvalarını özenle, sabırla ve ustalıkla inşa eden kuşlardan…” diyordu. Sergileri, klasik anlamda bir sanat galerisi olmayıp psikoterap­i merkezi bünyesinde hayatla sanatın kesişip, sanatın yer aldığı bir mekanda gerçekleşt­iriliyor. İzlemek isteyenler için Adres: Halaskarga­zi Cad. Selim Bey Apt. N0:86, Kat:4, D.5, Osmanbey-şişli, İstanbul.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye