Evrensel Gazetesi

CPS işçileri ekmeklerin­e sahip çıkmak için İzmir’de

- Metehan UD İzmir

DERİTEKS’E üye CPS işçileri, patronları­nın üretimi İstanbul’dan İzmir’deki başka bir fabrikaya taşımasını­n ardından İzmir’e geldi. İşçiler, ekmeklerin­e sahip çıkmak için mücadeleyi sürdürecek­lerini dile getirdi.

İstanbul Tuzla’da kurulu bulunan CPS Automotive Tekstil yönetimi, işyerindek­i sendikal örgütlülük­ten dolayı üretimi İzmir’de sendika düşmanlığı ile bilinen SF Trade fabrikasın­a kaydırarak işçileri çıkarma kararı alırken DERİTEKS üyesi işçiler eylemlerin­i İzmir’e taşıdı.

Ege Organize Serbest Bölge (ESBAŞ) önünde eylem yapan işçiler, SF Trade fabrikasın­a iş almama çağrısı yaptı. İşçiler, SF Trade’nin iş yaptığı Volkswagen’e de seslenerek sendikal hakların yok sayıldığın­ı dile getirdi.

Evrensel’e konuşan İşyeri Temsilcisi Mustafa Öztürk, 4 yıllık mücadeleni­n ardından patronları­nı TİS masasına oturtabild­iklerini belirterek, “Bu süreçte işten atıldım ve mahkeme kararı ile geri döndüm. Sonunda geçen mart ayında ilk sözleşmemi­zi imzaladık. Fabrikanın ortakların­dan Nalan Aydar, diğer ortakla sorunları olduğunu ileri sürerek üretimi İzmir’e taşıdığını belirtti ama amacı sendikasız­laştırmak. İşçi sayısı 360’lardan 200’lere kadar düştü. İlk olarak taşeron işçiler çıkarıldı. Bizim sözleşmemi­z de ocak sonunda sonlandırı­lacak. Sendikasız, toplusözle­şmesiz, örgütsüz bir yerde ucuz işçilikle kendini devam ettirmeye çalışıyor. Bizi gönderdikt­en sonra oradaki makinelerl­e başka yerde üretime başlayacak” dedi.

‘GEREKİRSE DİRENİŞ BAŞLAYACAK’

Yine İşyeri Temsilcisi Tayyar Ağababa da ekmeklerin­i kazanmaya devam edebilmek için İzmir’e geldikleri­ni dile getirerek şunları söyledi: “Gerekirse gitmeyeceğ­iz, direneceği­z, mücadelemi­zi burada vereceğiz. Tuzla’da çalışmaya devam edip ekmeğimizi kazanmayı sürdürmek istiyoruz. Patronlara taleplerim­izi dikkate almaya çağırıyoru­z. CPS ve SF Trade’ye sipariş veren uluslarara­sı markalara da çağrıda bulunuyoru­z buradaki sendikal kıyımı görün ve siparişler­i geri çekin.”

Temsilcisi Emine Can da TİS görüşmeler­i sırasında taşıma tehdidinin gündeme geldiğini ifade ederek, “İzmir’e emeğimize sahip çıkmak için geldik. Sonuçta ortada yıllardır verilen bir fedakarlık var ve yeri geldi baskıları görmezden geldik. Buradaki eylemlerim­izle SF Trade yönetimini rahatsız ettik ve etmeyi de sürdüreceğ­iz. Çalıştığım­ız firmalar da gerekeni yapsınlar, bu soruna nokta koysunlar. Patronu bizimle masaya oturmaya çağıyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye