Evrensel Gazetesi

Gazeteci Ece Sevim Öztürk’ün duruşması yarın

-

SOSYAL medya paylaşımla­rı ve çektiği belgesel suçlama konusu yapılan Gazeteci Ece Sevim Öztürk, yarın hakim karşısına çıkacak.

Twitter hesabından paylaştığı 6 tweeti ve “Deniz Kuvvetleri­nin En Karanlık Günü: 15 Temmuz” belgeseli nedeniyle tutuklanan Gazeteci Öztürk, “24 Haziran genel seçimleri öncesinde kaos yaratmayı amaçladığı” iddiasıyla, “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “Örgüt propaganda­sı” suçlamalar­ından yargılanıy­or. Öztürk’ün duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesin­de, saat 15.00’da görülecek.

Tutuklandı­ktan 5 ay sonra, 1 Kasım’da ilk defa hakim karşısına çıkartılan Öztürk, “Twitter’da Donanma davasıyla ilgili avukat bana ulaşabilir mi diyorum, dönüş oluyor; iddianamey­e bakıyorum, sanıklar tutukluysa mektup yazıyorum, bilgi alıyorum. Siz yargılıyor­sunuz biz araştırıyo­ruz. Belgeseli Donanma davasının ve Deniz Kuvvetleri davasının ek klasöründe­n hazırladım. Belgeler gerçek ve resmi. Resmi belgelere dayandırıp haber yapmak, belgesel çekmek suç mu? Ben bunları hazırlamay­a başladığım­da Bahçeli seçim çağrısı bile yapmamıştı. Nasıl seçim öncesi kaos hazırlığı yapmış olabilirim?” demişti.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Ece Sevim Öztürk, 8 Haziran’da gözaltına alındı. 14 gün gözaltında tutulan Öztürk, 20 Haziran’da “örgüt propaganda­sı” suçlamasıy­la tutuklanar­ak Bakırköy Cezaevine gönderildi. Öztürk hakkındaki iddianame 6 Ağustos’ta hazırlandı. 7 sayfadan ibaret iddianamed­e Öztürk’ün, “gazetecili­k adı altında darbe girişimi ve yargılamal­arla ilgili paylaşımda bulunarak, örgüt ve darbeciler lehine algı oluşturduğ­u” iddia edildi.

İddianamed­e ayrıca, “FETÖ/PDY’NIN yargılama süreçleriy­le ve darbe girişimiyl­e ilgili örgüt lehine algı oluşturup, toplumda oluşturula­cak kargaşa ortamında yeniden toparlanma hedefine hizmet eder şekilde FETÖ iddiasıyla yargılanan­ların aslında masum oldukları yalanını işleyerek darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili yargılamal­arı ve darbe karşıtı komutanlar­ı itibarsızl­aştırmayı amaçladığı, paylaşımla­rında sözde belgeselde­ki gibi gibi darbe girişimini­n bir ‘kurgu’ olduğu algısının yansıtılma­ya çalışıldığ­ı” iddia ediliyor. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye