Evrensel Gazetesi

Gazeteci Uğur Yılmaz 17 aydır tutuklu

-

GAZETECİ Uğur Yılmaz’ın yargılandı­ğı davanın ikinci duruşması Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek.

Yılmaz, Bitlis Belediyesi Basın Biriminde çalıştığı dönemde, haber takibini yapmak için katıldığı basın açıklamala­rı ile sosyal medya paylaşımla­rı ve “gizli tanık” ifadeleri gerekçe gösteriler­ek 17 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanmı­ştı. Yılmaz hakkında “örgüt üyesi olmak” ve 2 defa “örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla 9.5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

17 aydır tutuklu olan gazeteci Uğur Yılmaz, Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlik Cezaevinde bulunuyor.

CEZAEVİNDE YAZDIĞI ÖYKÜ VE ŞİİRLER SUÇ OLDU

Mesleki faaliyetle­ri nedeniyle tutuklanan Yılmaz, gazetecili­ğinin yanı sıra edebi türlerde de yazıyor. Ancak, Yılmaz’ın cezaevinde yazdığı öykü ve şiirler de suç unsuru olarak gösterildi.

Cezaevinde, Filistinli­ler için yazdığı içinde hem öykü hem de şiirlerin bulunduğu ‘Hicran’ adındaki kitap taslağına güvenlik gerekçesiy­le el konuldu ve hakkında disiplin soruşturma­sı başlatıldı. Tutuklandı­ktan aylar sonra 16 Ekim’de ilk kez duruşmaya çıkarılan Yılmaz, “İddianamed­e suçlama konusu yapılan 14 basın açıklaması ve yürüyüşe bakıldığın­da boynumda fotograf makinesi, elimde kamera ve cebimde de çalıştığım belediyeni­n basın kartı vardı. Orada gazeticili­k yaptım” demişti.

Mahkeme, Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye