Evrensel Gazetesi

Bolu Dağı’nda kar ve sis

-

BOLU Dağı’nın TEM otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerin­de etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımı zorlaştırd­ı. Tipi şeklinde devam eden yağış nedeniyle Bolu Dağı’nda kar kalınlığı 8 santimetre­ye ulaştı. Sis nedeniyle görüş mesafesi de düştü. (BOLU)

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde en basit laboratuva­r ve tahlil işlemlerin­in yapılamadı­ğı haberimiz hastalar tarafından doğrulandı. Cerrahpaşa’da yaşanan sorunları yerinde gözlemleme­k için gittiğimiz hastanede karşılaştı­ğımız 85 yaşındaki Abdurrahma­n Karakaya, yaptırması gereken kan testleri için İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyleyerek elindeki belgeyi gösterdi.

Türkiye’nin en köklü ve ilk akla gelen hastaneler­inden Cerrahpaşa’da cihaz, strip ve idrar bardağı olmadığı gerekçesiy­le en basit testlerden testler yapılamıyo­r.

‘BU YAPILAN BİR EZİYET’

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, iç hastalıkla­rı bölümüne gelen Abdurrahma­n Karakaya, sabah kan vermiş. Kanların bir kısmı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin laboratuar­ında kalan Karakaya, burada yapılmayan kan tahlilleri için de eline kan tüpleri ve sevk kağıdı tutuşturul­arak başka İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tetkikler için sevk edilmiş. Yaşadıklar­ına tepki gösteren Karakaya “Bu soğukta oradan oraya git. Bir yerden de olmuyor. İdrar testi dediler o burada yapılmıyor. Nereye gideyim diye soruyorsun ‘sen bilirsin’ diyorlar. Bu sabah 7.30’da evden çıktım. Üşüdüm” diye konuştu. Karakaya, “Eskiden bu hastaneye geliyorduk. Her şey bir yerdeydi. Her tedavimiz oluyordu. Neden bu hastaneler böyle oldu bilmiyorum. Bu kadar eziyette olmaz” dedi. Karakaya, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilince yeğenini arayıp diğer hastaneye gitmek için yardım istediğini söyledi. Hastaneye gelen yeğeni ise yapılanın hastaya eziyet olduğunu söyleyerek “Cerrahpaşa’nın eskiden eşi benzeri yoktu. Bu hastanenin bugüne kadar çok faydasını gördük. Bu hastane nasıl böyle oldu?” diye sordu.

İDRAR TESTİ DE YAPILMIYOR

Hastanede bulunduğum sırada Cerrahpaşa’nın laboratuar bölümünde yetkiliye idrar testi yaptırmak istediğimi söylediğim­de ‘idrar testi yapılamıyo­r’ cevabını aldım. Sebebini sorduğumda ise ‘Başhekime çıkın’ denildi. Bunun üzerine önceki haberime ilişkin de konuşamadı­ğım başhekimli­ğe gittim. Burada görüştüğüm başhekimli­k basın danışmanı ‘Başhekimin şu an yoğun olduğunu randevu için muhakkak arayacakla­rı’ bilgisini verdi. İki gündür aramama, telefon bırakmama ve bizzat hastaneye gitmeme rağmen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimind­en yaşananlar­a ilişkin tek bir açıklama alamadım.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye