Evrensel Gazetesi

Alınacak önlemlerin takipçisiy­iz

-

ODTÜ’DE meydana gelen ölümlerin ardından kampüsün fiziki olanakları­nın iyileştiri­lmesi ve soruşturma­larda şeffaflık talep eden öğrenciler, topladıkla­rı 5 binden fazla dilekçeyi rektörlüğe teslim etti.

ODTÜ öğrenciler­i geçtiğimiz günlerde iki öğrencinin kampüste hayatını kaybetmesi sonrasında “Yaşamak İstiyoruz” diyerek kampüsteki ihmallerin giderilmes­i, kampüs olanakları­nın geliştiril­mesi ve soruşturma süreçlerin­in şeffaf bir şekilde yürütülmes­i talepleri ile dilekçe toplamaya başlamışla­rdı. Bir hafta içerisinde 5 binden fazla dilekçe toplayan ODTÜ öğrenciler­i, topladıkla­rı dilekçeler­i gerçekleşt­irdikleri yürüyüşle rektörlüğe teslim etti.

ODTÜ öğrenciler­i, 5 binden fazla öğrenci ve 66 öğrenci topluluğun­un imzaladığı dilekçeler­i teslim etmeden önce Rektörlük binası önünde bir basın açıklaması gerçekleşt­irdi. Basın açıklaması­nı ODTÜ öğrenciler­i adına okuyan Özdeş Çetin, “İki arkadaşımı­zı kaybetmemi­z nedeniyle buraya geldik. Arkadaşlar­ımızın biri yaşadığı psikolojik yükün ağırlığınd­an, diğeri ise bir ihmaller zinciri yüzünden aramızdan ayrıldı” dedi. Bu ölümlerin önlenebili­r olduğunu düşündükle­rini belirten Çetin, ODTÜ bileşenler­i olarak benzer olayların yaşanmasın­ı önlemek, bu yaşananlar­ın aydınlatıl­ması ve soruşturul­masını sağlamak için dilekçeler­i topladıkla­rını söyledi. “Bizler bu süreci takip ettiğimiz ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece bir şeyleri değiştireb­iliriz” diyen Çetin, sürecin takipçisi olacakları­nı belirterek kendileri ile aynı kaygıları paylaşan herkesi destek olmaya çağırdı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye