Evrensel Gazetesi

İHD hasta tutuklular­a kart gönderdi

-

İHD üyeleri, insan hakları haftası dolayısıyl­a hasta tutuklara kart gönderdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında Marmara’daki cezaevleri­nde bulunan hasta tutuklular­a kart attı. “Hasta mahpuslar yalnız değildir” pankartı açan İhd’liler, Sirkeci Büyük Postanesi önünde kısa bir açıklama yaptı.

İHD Hapishane Komisyonu üyesi Hatice Onaran, “Toplumun insan haklarında­n mahrum edildiği özellikle de cezaevleri­ndeki insanların her türlü haklarının gasp edildiği bu süreçte mahpusları­n yalnız olmadıklar­ını onların her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İnsan Hakları Beyannames­i’ni imzalayan ülkelerden biri olan Türkiye Cumhuriyet­i devletine de insan hak ve özgürlükle­ri konusunda adil ve hakkaniyet­li olmasını istiyoruz” dedi. Açıklamanı­n ardından İhd’liler postaneye giderek tutuklular­a kart gönderdi. (İstanbul/ma)

RİZE Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, emniyet müdürlüğü binasında tayin talebi reddedilen bir trafik polisi tarafından vurularak yaşamını yitirdi. Saldırıda Personel Şube Müdürü Ercan Polat’la bir polis memuru yaralandı. Saldırıyı gerçekleşt­iren polis de yaralı olarak yakalanıp gözaltına alındı.

Saat 15.00 sıralarınd­a, Rize kent merkezinde­ki İl Emniyet Müdürlüğü binasından silah sesleri duyuldu. Emniyet Müdürlüğün­ün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Aa’nın aktardığın­a göre; saldırda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılard­an Verdi yaşamını yitirdi.

‘TAYİN TALEBİ REDDEDİLDİ­Ğİ İÇİN VURDU’ İDDİASI

Derepazarı ilçesinde görevli polis İ.S, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek üzere İl Emniyet Müdürlüğün­e geldi. Cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi’nin makamına giren İ.S, bir süre Verdi ile görüştükte­n sonra buradan ayrıldı. Cep telefonu ve silahını aldıktan sonra geri dönen İ.S, koşarak girdiği makam odasında, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal’ı silahla vurdu. Trafik polisinin tayin talebi reddedildi­ği için silahını ateşlediği iddia edildi. Olayın ardından saldırıyı gerçekleşt­iren polis yaralı olarak yakalandı ve gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye