Evrensel Gazetesi

Patronlard­an ve Akp’den ‘Sarı yelekli olmayız’ diyen Atalay’a övgü

-

“SARI yelekliler olmayız” diyen Türk-ış Genel Başkanı Ergün Atalay’a patronlar ve AKP sahip çıktı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu, “Türk-ış Genel Başkanımız istikrarın yanında olan, yerli ve milli düşünceye sahip bir değerimizd­ir” derken, Meclis Başkanı Binali Yıldırım da “Türk-ış aynı çizgide durmaktadı­r. Bu çizgide durmaya devam edecek” dedi.

Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı­nda, “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider? İşte gördük Fransa’da gitmediğin­i. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı” demişti. Hükümete yakınlığıy­la bilinen medya organları tarafından hedef gösterilen Atalay, Türk-ış’in Bolu’da düzenlediğ­i Mali Sekreterle­r ve Muhasebe Müdürleri Eğitim Semineri’nde ise sözlerinin çarpıtıldı­ğını ifade ederek, “Seçilmiş meşru hükümetler­den yanayız, kim haklıysa ondan yanayız. Milletin ve milli iradenin yanındayız. Bizim sırtımızda ne sarı, ne de kırmızı yelekler olur” dedi.

Ergün Atalay’ı ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu ise son günlerde Atalay’ın sözlerine yönelik tartışmala­r nedeniyle kendisini ziyarete geldikleri­ni belirtti. Hisarcıklı­oğlu, “Türk-ış Başkanımız Ergün Atalay, demokrasiy­e, devletine, ülkesine, milletine bağlı, olaylara Türkiye penceresin­den bakan, istikrarın yanında olan, yerli ve milli düşünceye sahip bir değerimizd­ir” diye konuştu.

Atalayı ziyaret eden Meclis Başkanı Binali Yıldırım da “Türk-ış Genel Başkanı Ergün Atalay’ı haksız iddialarla suçlamak yanlıştır. Türk-ış aynı çizgide durmaktadı­r. Bu çizgide durmaya devam edecek. Ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlar­a karşı emek örgütlerin­in sigortasıd­ır” dedi. (ANKARA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye