Evrensel Gazetesi

DİSK’TEN Türk-ış’e asgari ücret ziyareti

-

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret görüşmeler­i gündemiyle Türk-ış’i ziyaret etti. Kılıçdaroğ­lu’nun “CHP’LI belediyele­rde asgari ücret 2 bin 200 lira olacak” açıklaması­nın gündeme gelmesi üzerine Türk-ış Başkanı Atalay “Makul bir rakam”, Çerkezoğlu ise “önerimiz 2 bin 800 lira” dedi.

Atalay, CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu’nun bütçe görüşmeler­i başlarken kendi belediyele­rinde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını açıklaması sorulunca, olumlu yanıt vererek kendileri için uygun olduğunu söyledi. Atalay, “Asgari ücreti de yaşanabili­r bir rakama çekebilirs­ek, insanları tebessüm ettirebili­rsek bundan mutlu olacağımı ifade ettim. Biz bu asgari ücretin yaşanabili­r bir ücret olmadığını kamuoyuna anlattık. Bunu makul mantıklı bir rakama getirmek gerekiyor. Bu ücrete sembolik gibi bakılmasın­ın bir anlamı yok. Bu ücretle ev geçindirme­nin imkanı yok” diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Arzuı Çerkezoğlu, asgari ücretin en düşük ücret olması gerekirken ortalama ücret haline geldiğini söyledi.

2019 yılı asgari ücretinin kriz koşulların­daki bir Türkiye’de bütün işçilerin, emekçileri­n çalışma ve yaşam koşulların­ı belirleyec­eğini ifade eden Çerkezoğlu, asgari ücrete dair hazırladık­ları raporu Türk-ış ile paylaştıkl­arını söyledi. Asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakılmas­ı gerektiğin­i belirten Çerkezoğlu, “Son 18 yılda, 18 kez asgari ücret belirlendi. Bunların sadece üçünde mutabakat var. İşçilerin itirazına rağmen işveren ve hükümet asgari ücreti belirleyeb­iliyor” diye konuştu.

Çerkezoğlu ise Kılıçdaroğ­lu’nun belediyele­rde 2 bin 200 TL asgari ücret kararına ilişkin “Geçtiğimiz pazartesi de açıkladığı­mız gibi bizim önerimiz 2 bin 800 lira” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye