Evrensel Gazetesi

‘Barışı haykıranla­r geri adım atmayacak’

DİYARBAKIR, BATMAN VE VAN’DA 68 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

-

Diyarbakır, Batman ve Van’da tecride karşı açlık grevine girenlere yönelik 68 kişi gözaltına alındı. HDP milletveki­leri tepki gösterdi. Ayşe Acar Başaran, barışı ve çözüm iradesini haykıranla­rın gözaltılar­la geri adım atmayacağı­nı söyledi. Meral Danış Beştaş ise, barışın annelerin ısrarıyla geleceğini dile getirdi. Selçuk Mızraklı da, Kürt sorunun çözümü için tecridin kalması gerektiğin­i ifade etti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştır­ılmış tecridin kaldırılma­sı talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde 34 günü geride bırakan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in taleplerin­in sahiplenil­mesi amacıyla Tevgera Jinên Azada (Tja-özgür Kadın Hareketi) üyeleri ve Barış Anneleri, dün üç kentte açlık grevi eylemleri başlatmışt­ı. 3 gün süreli başlatılan bu eylemler sonrasında Diyarbakır, Batman’da ve Van’da açlık grevlerine girilen HDP İl Örgütü binalarına polis baskını yapıldı. Yapılan bu baskınlar sonucu Diyarbakır’da 25 kişi, Batman’da 29 kişi, Van’da, 14 kişi gözaltına alındı. Batman’da ise gözaltına alınan açlık grevi eylemciler­inden 4’ü emniyette ifadelerin alınmasını­n ardından serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parlamento Kadın Grubu, HDP Genel Merkez binasında yaşanan gözaltılar­a ilişkin basın toplantısı gerçekleşt­irdi. Basın toplantısı­na HDP Milletveki­lleri Ayşe Acar Başaran, Dersim Dağ, Ebru Günay, Muazzez Orhan, Nuran İmir, Semra Güzel, Serpil Kemalbay, Şevin Coşkun, Tülay Hatimoğull­arı ve Züleyha Gülüm katıldı.

HDP Batman Milletveki­li Ayşe Acar Başaran, Güven’in bir milletveki­li olarak Türkiye’nin sorunların­ın çözümünü Meclis kürsüsünde­n ifade etmesi gerektiğin­i ancak bedenini açlığa yatırdığın­ı söyleyerek, “Leyla Güven bedenini açlığa yatırarak çığlığını dünyaya duyurmak istemekted­ir” diye konuştu.

‘BARIŞIN SİMGESİ TÜLBENTLER YERLERDE SÜRÜKLENDİ’

Yaşanan gözaltılar­a dair konuşan Başaran, “İl örgütü binalarımı­za girilmiş. Annelerin barışın simgesi olan tülbentler­i yerlerde sürüklenmi­ştir. Dün hepimiz izledik ve gördük. Sadece bir sivil itaatsizli­k eylemi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye