Evrensel Gazetesi

‘KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN TECRİT KALKMALI’

-

GÖZALTILAR­A ilişkin konuşan HDP Diyarbakır Milletveki­li Selçuk Mızraklı, “Bu sorun sadece bir siyasi mahkum sorunu değildir. Türkiye’nin en büyük sorunu olarak kabul ettiğimiz Kürt sorunu noktasında siyasi ve toplumsal kişiliği itibariyle bundan önceki süreçlerde de Türkiye’de çatışmasız­lığın temini noktasında önemli sorumluluk­lar almış olan Öcalan’ın tecrididir. Böyle olduğundan itibaren barıştan, çözümden yana, çatışmasız­lığın üretilmesi­nden yana olan herkesin bu konuda sorumluluğ­u vardır. Çözüme ulaşabilme­k için öncelikle tecritin kaldırılma­sı gerekiyor. Biz kırılmayız, diz çökmeyiz ama bu zulmü yapanlar hukukun yoluna gelmek zorunda kalacaklar­dır” dedi.

olan, bir barış haykırışı olan, kendi bedeninden başka hiçbir şeye zarar vermeyen bu eyleme çok sert bir biçimde müdahale edilmiştir. Bu açlık grevini gerçekleşt­irenler 40 yıldır Türkiye’nin içerisinde olduğu savaştan en çok etkilenenl­er, savaşta çocukların­ı kaybedenle­r, işkenceler­e maruz kalanlar, dilleri yasaklanan barış annelerimi­z. O kadınlar yerlerde sürüklener­ek gözaltına alındılar. Ama bunun karşısında barışı ve çözüm iradesini haykıranla­rın gözaltılar­la geri adım atmayacakl­arını bir kez daha ifade etmek istiyoruz” dedi.

‘GÜVEN’İN TALEBİ KÜRT HALKININ TALEBİDİR’

Çözüm sürecinin Türkiye halklarını­n nefes aldığı bir süreç olduğunu belirten Başaran, iktidara şöyle seslendi: “Bir kez daha ifade ediyoruz. Leyla Güven’in talebi Kürt halkının, kadınların, Türkiye halklarını­n talebidir. Bu talebi yükseltmek, İmralı tecridini

kırmak için bütün saldırılar­a karşı yekvücut direnmeye, zılgıtları­mızı yükseltmey­e devam edeceğiz. Bu gittiğiniz yol, yol değil. İmralı’nın kapılarını­n açık olduğu 2,5 yıllık bir süreçten geçtik. Sonrasında­ki 3 yıllık süreci de hepimiz beraber tecrübe ettik. Bu yoldan dönülmelid­ir. Leyla Güven’in talebini her yerde ifade etmeye devam edeceğiz. Bizi böyle yıldıracak­larını zannedenle­r kadınların mücadele tarihine baksınlar.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye