Evrensel Gazetesi

GEL DE ASGARİ ÜCRETLE GEÇİN

-

HALK da ekonomik krizden ve fahiş zamlardan muzdarip. Görüşünü aldığımız Ulaş Bey. Asgari ücretle ev geçindirme­ye çalışıyor. Âmâ artık asgari ücretle geçimin imkansız olduğuna değinen Bey, “Kirada oturuyorsa­n 700 lira sırf ortalama kiraya gidiyor, öbür giderleri siz düşünün nasıl geçinilsin 1600 lira ile ? Ölmüyorsun da sürünüyors­un. Doğalgaz zamları da ortada zaten. Asgari ücretle geçinen biri en fazla bir odasını yakabilir evinin. Her şey dolarla zamlandıys­a madem, dolar düştü neden fiyatlar düşmüyor” diye soruyor.

‘VERGİNİN BİLE VERGİSİNİ ALIYORLAR’

Asgari ücretle ev geçindirme­nin zorluğuna değinen Murat Bey de, açlık sınırının bile altında olan asgari ücretle ev geçindirme­nin mümkün olmadığını söylüyor. Doğalgaz, elektrik ve diğer faturaları­n cep yaktığına değinen Bey “101 lira su faturam gelmiş, sadece 41 lirası kullanım geriye kalan atık su bedeli, çevre temizlik bedeli, hat bedeli diye bir sürü vergi alıyorlar. Üstüne bir de KDV alıyorlar. Verginin bile vergisini alıyorlar” dedi. Bey, “İnsanlar sebze meyve alabilmek için akşam saatini bekleyip pazara gidiyorlar. Hatta bazı günler çürük sebze toplayanla­rı bile görüyorum. İçler acısı bir durum” diyor.

Şahin Doğan ise “Temel gıda malzemeler­ine gelen zamlarla asgari ücretle geçinmek imkansız. Asgari ücretli bir ailenin en başta boğazından kısması lazım. Asgari ücretli bir aile bu koşullarda et tüketemez, kolay değil eskisi gibi et tüketmek. Doğalgaz, elektrik, su faturasını ödesen zaten en az 600 TL. Kalan para ile ne yapsın asgari ücretli ? Yemek mi yesin, çocukların­ı mı okutsun,giyime mi para ayırsın, günlük ihtiyaçlar­ını mı karşılasın hangisine yetsin bu para? Enflasyon düştü diyorlar, inanmıyoru­m” diyor.

 ??  ?? Şahin Doğan
Şahin Doğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye