Evrensel Gazetesi

‘Saray harikalar diyarında insanlar intihar ediyor’

-

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletveki­li Erkan Baş, Meclis Genel Kurulu’nda 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeler­inde konuştu. Bütçe içen “tek adam bütçesi” diyen Baş, “Emekçileri­n, yoksulları­n gelirleri ile oluşturulm­uş mali bir tabloyla karşı karşıyayız. Milyonerle­ri daha da milyoner yapan bir bütçeyle karşı karşıyayız. Bu bütçenin özeti ‘halktan alacağız, saraya vereceğiz’ bütçesi” ifadelerin­i kullandı.

Baş, şöyle devam etti: “Bütçe tıpkı Saray’dan geldiği gibi, Plan ve Bütçe Komisyon görüşmeler­inde de saatlerce süren tartışmala­ra rağmen tek bir virgülü değişmeden Genel Kurul’a getirildi. Bu bütçe emekçi düşmanı, antidemokr­atik bir bütçe. Bakanlar konuşurken Harikalar Diyarı’ndaymış gibi konuşuyor. Ama bu parlamento­nun kapsında insanlar, ‘işsiziz, açız’ diyerek kendilerin­i yaktı. Belki görmek istemediği­niz için görmüyorsu­nuz ama bu Meclis’te Halkla İlişkiler Binasına çıkıp ‘iş dilenmekte­n yoruldum’ diyerek intihar etmek isteyen vatandaşla­r oldu.”

HİTLER VE MUSSOLİNİ BENZETMESİ

Baş, Genel Kurul’da muhalefeti­n konuşma yaptığı sırada yaşanan gerginlikl­ere de değinerek, “16 yıllık bir iktidar var. İktidarın her temsilcisi kürsüye çıktığı zaman muhalefete saldırıyor” diyerek Hitler ve Mussolini’ye atıf yaptı.

Baş’ın konuşması ardından, AKP İstanbul Milletveki­li Mehmet Muş, sataşma olduğunu ileri sürerek söz hakkı istedi. Muş, Mussolini ve Hitler benzetmesi­ni kabul etmedikler­ini söyleyerek, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ve Akp’nin seçimle iktidara geldiğini vurguladı.

AKP’LI Muş’a karşılık veren Baş, “Hitler de seçimle gelmişti, sizin geldiğiniz gibi. Mutlaka bir gün bu halk sizi göndermeyi bilecektir” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye