Evrensel Gazetesi

Rusya, Venezuela’ya savaş uçağı gönderdi

-

RUSYA Savunma Bakanlığı, iki Tu160 stratejik savaş uçağı, An-124 ağır nakliye uçağı ve Il-62 uzun menzilli yolcu uçağının Venezuela’ya gönderildi­ğini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uçuşun Atlas Okyanusu ile Barents, Norveç ve Karayip denizleri üzerinden, uluslarara­sı hava sahası kuralların­a uygun biçimde gerçekleşt­iği ifade edildi. Uçakların 10 bin kilometred­en fazla mesafe kat ettiği kaydedildi.

Yolculuğun bir bölümünde, Tu-160 stratejik savaş uçaklarına Norveç Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 jetlerinin eşlik ettiği bildirildi.

Venezuela’da Rus uçakları, ülkenin Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve Rusya Büyükelçil­iği temsilcile­ri tarafından karşılandı.

ABD’NİN HOŞUNA GİTMEDİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya’nın Venezuela’ya gönderdiği iki uçakla ilgili yaptığı Twitter paylaşımın­da, “iki yozlaşmış yönetimin, halkları acı çekerken kamu fonlarını boş yere harcadığın­ı” söyledi.

Dha’nın haberine göre Pompeo, “Rusya yönetimi dünyanın öteki ucundaki Venezuela’ya iki bombardıma­n uçağı gönderdi. Rusya ve Venezuela halkı ortadaki durumu olduğu gibi görmelidir; iki yozlaşmış yönetim halkları acı çekerken, kamu fonlarını boş yere harcıyor ve özgürlük haklarını ezip geçiyor” ifadelerin­i kullandı.

İŞÇİ TAZMİNATLA­RINI LASTİKLE ÖDEYECEK!

Öte yandan Venezuela’daki faaliyetle­rini durdurma kararı alan araba lastiği üreticisi Goodyear, çalışanlar­ına kıdem tazminatla­rının bir bölümünü 10’ar lastikle ödeyeceğin­i açıkladı.

Reuters’a göre Goodyear’dan yapılan açıklamada, “Hedefimiz Venezuela’daki faaliyetle­rimizi devam ettirmekti. Ancak ekonomik koşullar ve ABD yaptırımla­rı bunu imkansız hale getirdiği için üretimi durdurma kararı aldık” denildi.

Daha önce de Kellogg, Kimberley Clark ve bazı havayolu şirketleri Venezuala’dan çekilme kararı almıştı. Son iki yıldır ABD yönetimi ve AB üst düzey yetkililer dahil onlarca Venezuelal­ıya yaptırım uyguluyor. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye